Ένας κακός χαμός στα Σκωτσέζικα πρωταθλήματα

Οι περισσότεροι από εμάς αυτό τον καιρό βλέπουμε σειρές στο Netflix για να περάσει η ώρα μας.

Η καλύτερη δραματική σειρά όμως αυτό τον καιρό δεν βρίσκεται σε αυτή την πλατφόρμα αλλά αντίθετα είναι στο Σκωτσέζικο πρωτάθλημα και αν δεν έχετε δει τι γίνεται πιάστε ποπκορν και συνεχίστε την ανάγνωση.


Την περασμένη Τετάρτη λοιπόν η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σκωτίας έκανε μία πρόταση την οποία και τα 42 κλαμπ της ομοσπονδίας έπρεπε να απαντήσουν είτε θετικά είτε αρνητικά.

Η πρόταση ήταν, οι κατηγορίες των Championship, League One & League Two να τελειώσουν με την σημερινή βαθμολογία(άρα οι Dundee United, Raith Rovers & Cove Rangers ανεβαίνουν κατηγορία και οι Partick Thistle & Stranraer πέφτουν). Η απόφαση για την Premiership θα παρθεί αργότερα αλλά αν τελικά τα ματς δεν μπορούν να γίνουν και αυτή να τελείωσει με την τωρινή βαθμολογία.

Μέχρι την Παρασκευή στις 17:00 έπρεπε να ψηφίσουν οι ομάδες. Για να περάσει αυτή η απόφαση θα έπρεπε 9 ομάδες της Premiership, 8 της Championship και 15 των League One & League Two συνδυαστικά να ψήφιζαν υπέρ.

Στις 17:00 της Παρασκευής λοιπόν 10 ομάδες της Premiership και 15 των League one & Two είχαν ψηφίσει υπέρ. Στην Championhip όμως είχαμε 7 υπέρ, 2 κατά αλλά μία ψήφος έλειπε. Αυτή της Dundee.

Αργότερα αποδείχτηκε πως η προθεσμία των 17:00 ήταν απλά προτροπή της ομοσπονδίας και πως οι ομάδες είχαν 28 μέρες να αποφασίσουν.

Από εκείνη την μέρα ο κακός χαμός στην Σκωτία. Η Inverness διέρρευσε φωτογραφίες στον Τύπο από WhatsApp groups που δείχνουν πως οι Partick Thistle, Inverness Caledonian Thistle και Dundee είχαν συμφωνήσει να ψηφίσουν κατά της πρότασης και πιο συγκεκριμένα:

Στο WhatsApp group η Thristle πόσταρε στις 14:52 πως έστειλε την αρνητική ψήφο της, η Dundee στις 16:24 και η Inverness στις 16:52. Μαζί με αυτά υπήρχε και η φωτογραφία με την υπογεγραμμένη αρνητική ψήφο της Dundee.

Από τότε η Dundee έχει τηρήσει σιγή ιχθύος. Αντίθετα η Rangers αργότερα ζήτησε την αποπομπή του γενικού διευθυντή της ομοσπονδίας και του νομικού εκπροσώπου της καθώς όπως είπε έχει αποδείξεις για ‘’μη τήρηση του fair play’’ και πως αυτή η ομάδα δεν θα τηρήσει σιγή ιχθύος.

Τι πραγματικά έγινε με την Dundee και άλλαξε γνώμη εγείρει πολλά ερωτήματα. Ερωτήματα που φαίνεται πως έχει απάντηση η Rangers.

Η ομοσπονδία συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα και σίγουρα αυτή την στιγμή το Σκωτσέζικο πρωτάθλημα είναι το πιο ενδιαφέρον στην Ευρώπη.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 19/5