Η ομάδα της Sunday League με πάνω από 100.000 followers στο Instagram

Μακριά από τα υπέρλαμπρα φώτα της δημοσιότητας, πολλές ομάδες ζουν τη δική τους ποδοσφαιρική πραγματικότητα στη Sunday League. Κάποιες από αυτές έχουν το δικό τους κοινό, αλλά μια συγκεκριμένη έχει κάνει τη διαφορά.

Η SE DONS FC από το νοτιοανατολικό Λονδίνο δεν είναι μια από τις συνηθισμένες ομάδες της Sunday League. Και πως θα μπορούσε να είναι όταν έχει 106.000 followers στο Instagram, 25.000 στο Twitter και 177.000 στο Youtube! Να αναφερθεί επίσης ότι η ομάδα έχει το δικό της eshop από το οποίο έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 10.000 φανέλες!


Πώς όμως μια απλή ομάδα της Sunday League έφτασε να έχει τέτοιο φανατικό κοινό;

Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο ράπερ Don Strapzy ο οποίος είναι αρκετά δημοφιλής και δημιουργός της ομάδας. Χάρη σε μερικά videos με τραγούδια του προώθησε την ομάδα από τα social media και έτσι την έκανε αρκετά γνωστή και viral στο νεανικό κοινό.

Ο Don Strapzy ανεβάζει με τον συνιδρυτή της ομάδας διάφορα video στο Youtube από στιγμιότυπα αγώνων, μέχρι και αποσπάσματα από τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει μια ομάδα σε τόσο χαμηλή κατηγορία. Τα βιντεάκια αυτά τα παρακολουθούν μέχρι και αστέρες της Premier League όπως ο Declan Rice και ο Jesse Lingard.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ομάδας έπαιξε και ο πρώην παίκτης των ακαδημιών της Arsenal, Zak Ansah. Ο Ansah αγωνίστηκε πριν λίγα χρόνια με την SE Dons και τη βοήθησε μέσω της δημοτικότητας που ήδη είχε να γίνει ακόμα πιο γνωστή.

Πρόεδρος της ομάδας είναι ο Andy Ansah, ο οποίος έκανε μια τίμια καριέρα στα 90s με την Southend United. Πείστηκε να αναλάβει χρέη προέδρου στην ομάδα όταν είδε έναν παίκτη σαν τον Zak Ansah (τον γιο του δηλαδή) να παίζει στην ομάδα. Η εμπειρία που είχε στις επαγγελματικές κατηγορίες έχει βοηθήσει την ομάδα να μεγαλώσει εκτός γηπέδου και να φτιάξει το κοινό της.

Εμείς σας προκαλούμε να κάνετε μια επίσκεψη στο κανάλι της ομάδας στο Youtube. Θα καταλάβετε ότι δεν μιλάμε για μια απλή ομάδα Sunday League.

Το Link https://www.youtube.com/user/donstrapzytv

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων