top of page

Η Day of Action της EFL είναι το ποδόσφαιρο όπως το ονειρευόμαστε

Την Τετάρτη είχαμε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά την λεγόμενη ‘’Day of Action’’ της EFL.

H συγκεκριμένη είναι μία ημέρα στην οποία και οι 72 ομάδες της EFL κάνουν μία δράση για την κοινότητα τους.

Το ποδόσφαιρο στην Αγγλία όπως ξέρετε είναι μία προέκταση της κοινωνίας και οι ομάδες είναι πολύ κοντά στην τοπική τους κοινότητα κάνοντας πολλές δράσεις όλο το χρόνο.

Προφανέστατα δεν μπορούμε να δούμε τις δράσεις και των 72 ομάδων αλλά θα δούμε κάποιες που ξεχώρισαν.


Ξεκινάμε με αυτήν της Preston North End η οποία έχει φτιάξει ένα περίπτερο έξω από το γήπεδο της ομάδας το οποίο μέχρι τις 7 Μαίου θα προσφέρει φαγητό και φρούτα στην μουσουλμανική κοινότητα της περιοχής μετά τις 6 το απόγευμα. Πιο συγκεκριμένα ξεκίνησε το Ραμαζάνι αυτή την εβδομάδα και η ομάδα θέλει να ευαισθητοποιήσει όλη την κοινότητα για το τι σημαίνει αυτό για τους μουσουλμάνους της περιοχής και αντίστοιχα να τους δώσει και φαγητό με τη δύση του ηλίου όταν και σπάνε τη νηστεία τους.


Σε άλλες ενέργειες των υπόλοιπων ομάδων ξεχωρίσαμε αυτή της Tranmere Rovers, της οποίας οι παίχτες θα επισκεφτούν οπαδούς, οι οποίοι νίωθουν μόνοι τους αυτή την περίοδο, στους κήπους τους. Με αυτό τον τρόπο θέλουν να του ανεβάσουν τη διάθεση και να ενισχύσουν την ψυχική υγεία αυτών των ανθρώπων.


Ακόμα μία πολύ όμορφη πρωτοβουλία είναι και αυτή της Middlesbrough η οποία μέσω του προγράμματος Football Welcomes activity υποδέχεται πρόσφυγες πολέμου ή ατόμων που αιτήθηκαν άσυλο στο Middlesbrough, με σκοπό να τους συμπεριλάβει στις δραστηριότητες της ομάδας και να τους εντάξει στην κοινότητα.


Τέλος η Portsmouth διοργάνωσε μία δραστηριότητα στην οποία προσπαθεί να μαγειρέψει παρέα με τα νέα παιδιά ώστε να τα ενημερώσει πόσο σημαντικό είναι να τρέφονται υγιεινά καθώς και να τους μάθει κάποια βασικά της μαγειρικής στο σπίτι.


Ευκαιρία να πάρουμε και εμείς σαν χώρα κάποια μαθήματα λοιπόν και με τη σειρά μας θα κεράσουμε 72 μπύρες σήμερα, μία για την κάθε ομάδα 🍺

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page