Τρίτος με 12 βαθμούς διαφορά και πρωταθλητής; Κι όμως γίνεται

Πως θα σας φαινόταν αν μία ομάδα ήταν 3η στο πρωτάθλημα της με 12 βαθμούς διαφορά από τον πρωτοπόρο αλλά τελικά λόγω της κατάστασης έπαιρνε το πρωτάθλημα;

Ε λοιπόν αυτό έγινε στην Σκωτία και συγκεκριμένα στην West Region Premiership.


H Auchinleck Talbot αναδείχθηκε πρωταθλήτρια μιας και είχε περισσότερους πόντους ανά παιχνίδι από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα.

Για την ακρίβεια η Tablot είχε 41 πόντους σε 16 παιχνίδια ενώ η πρωτοπόρος Kilwinning Rangers 53 σε 25 ματς. Δεύτερη ήταν η Pollok από την Γλασκώβη με 42 βαθμούς σε 22 παιχνίδια.

Ο νικητής αυτού του πρωταθλήματος παίρνει το εισιτήριο για το Scottish Cup της επόμενης σεζόν. Το 2019 η Talbot είχε αγωνιστεί στο Κύπελλο πάλι και μάλιστα είχε φτάσει και στον γύρο των 16 αποκλείοντας την Ayr United που αγωνιζόταν στην Championship για να φτάσει εκεί.

Η απόφαση αυτή δεν είναι ότι προκάλεσε αντιδράσεις στην Σκωτία (λόγω του επιπέδου της κατηγορίας προφανώς) αλλά ίσως δείχνει και τον τρόπο που ίσως ολοκληρωθούν κάποια πρωταθλήματα.

Με το δεδομένο πως και η Uefa πρότεινε αυτή την λύση των πόντων ανά παιχνίδι, πιστεύετε πως σε περίπτωση που δεν μπορέσει να ολοκληρωθεί ένα πρωτάθλημα, θα έπρεπε να κριθεί με αυτό τον τρόπο;

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων