top of page

Geography Wednesdays - Bedfordshire

Ξεκινάμε το ταξίδι μας στον ποδοσφαιρικό-γεωγραφικό κόσμο της Αγγλίας με τη κομητεία Bedfordshire. Είναι μια κομητεία που βρίσκεται στο κέντρο της χώρας, λίγο πιο βόρεια από το Λονδίνο. Έχει πληθυσμό περίπου 670.000 κατοίκους και οι μεγαλύτερες πόλεις της είναι το Λούτον και το Μπέντφορντ, την πόλη από την οποία πήρε και το όνομά της.



Ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της κομητείας, είναι ο ναός του Αγίου Παύλου στο Μπέντφορντ (τον βλέπετε και στην εικόνα). Μια εκκλησία με ιστορία πάνω από 1.000 χρόνια! Το Λούτον είναι πολύ γνωστό για την παραγωγή και το εμπόριο καπέλων, ενώ στην πόλη υπάρχει και ένα εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων της Vauxhall. Στην κομητεία υπάρχει επίσης και το διεθνές αεροδρόμιο του Λούτον.


Η πιο επιτυχημένη ομάδα της κομητείας, είναι μακράν η Luton Town. Οι Hatters, έχουν κατακτήσει ένα League Cup το 1988, ενώ έχουν φτάσει και στον τελικό του FA Cup το 1959. Στην τροπαιοθήκη τους έχουν επιπλέον 1 πρωτάθλημα δεύτερης κατηγορίας αλλά και τρία πρωταθλήματα τρίτης κατηγορίας. Από την άλλη, παρά το μεγάλο της μέγεθος (106.000 κάτοικοι) η πόλη του Μπέντφορντ δεν έχει κάποια μεγάλη ομάδα. Η τοπική Bedford Town αγωνίζεται στο όγδοο επίπεδο (Southern League Premier Division Central) και το μεγαλύτερό της επίτευγμα μπορεί να θεωρηθεί η παρουσία της στον Τέταρτο Γύρο του FA Cup το 1964 και το 1966.


Όσον αφορά το κομμάτι της μπύρας, στη κομητεία Bedfordshire εδρεύουν 12 ζυθοποιεία. Το μεγαλύτερο από αυτά είναι το Eagle Brewery στην πόλη του Bedford, με την ομόνυμη μπύρα να είναι αρκετά γνωστή στην Αγγλία. Άλλες γνωστές μπύρες από την περιοχή είναι οι Brewpoint, B&T και Leighton Buzzard.


Σε γενικές γραμμές, το Bedfordshire δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μια κομητεία "ποδοσφαιρομάνα". Παρόλα αυτά, μας έχει δώσει την ιστορική Luton και το γραφικό Kenilworth Road. Είναι μια περιοχή που αξίζει κάποιος να την επισκεφθεί αποκλειστικά και μόνο εάν είναι φαν των γραφικών γηπέδων ή των όμορφων ναών.


Επόμενος σταθμός, η κομητεία Berkshire!


Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page