top of page

RetroWednesdays - Chelsea Football Club at the 2012–13 UEFA Europa League

Οι Μπλε όντας πρωταθλητές Ευρώπης της σεζόν 2011-12 είχαν προκριθεί απευθείας στους ομίλους του Champions League, αλλά στον όμιλό τους τερμάτισαν 3οι πίσω από τη Juventus και τη Shakhtar Donetsk. Έτσι συνέχισαν τη πορεία τους στην φάση των 32 του Europa League.



Η πορεία αυτή ξεκίνησε με αντίπαλο την Sparta Prague. Ο πρώτος αγώνας έγινε στην Πράγα και η ομάδα από το Λονδίνο πήρε μια δύσκολη αλλά σημαντική νίκη με το γκολ του Oscar στο 82. Στη ρεβάνς, οι Τσέχοι προηγήθηκαν στο 17ο λεπτό. Η Chelsea πίεζε αρκετά αλλά δυσκολεύτηκε αρκετά να σκοράρει. Το γκολ τελικά ήρθε από τον Hazard στις καθυστερήσεις του αγώνα, γκολ που έδωσε και τη πρόκριση με το τελικό 1-1.


Επόμενη αντίπαλος, στη φάση των 16 ήταν η Στεάουα Βουκουρεστίου. Οι Ρουμάνοι στην έδρα τους ήταν καλύτεροι και πήραν μια σημαντική νίκη με 1-0. Στη ρεβάνς του Λονδίνου όμως, οι Μπλε έπαιξαν καταπληκτικό ποδόσφαιρο και κέρδισαν με 3-1 χάρη στα γκολ των Mata, Terry και Torres παίρνοντας έτσι τη πρόκριση στους 8.


Εκεί τους περίμενε η σκληροτράχηλη Rubin Kazan. Στο πρώτο ματς, στο Stamford Bridge, οι Μπλε ήταν ανώτεροι και πήραν μια εύκολη σχετικά νίκη με 3-1. Σκόρερς ήταν οι Torres (2) και Moses. Στη ρεβάνς οι Λονδρέζοι καρδιοχτύπησαν καθώς ηττήθηκαν με 3-2 με τους Ρώσους να παίζουν εξαιρετικά αλλά εν τέλη πήραν τη πρόκριση.


Για να περάσει στον τελικό του Άμστερνταμ, η Chelsea θα έπρεπε να περάσει το εμπόδιο της Βασιλείας. Το πρώτο ματς έγινε στην Ελβετική πόλη, με τους Μπλε να προηγούνται νωρίς με τον Moses. Οι Ελβετοί ισοφάρισαν με πέναλτι στο 87 αλλά στο 94 η Chelsea πήρε το μεγάλο διπλό χάρη σε γκολ του David Luiz. Στη ρεβάνς, οι Ελβετοί προηγήθηκαν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου χάρη στο γκολ του Mo Salah. Όμως η ομάδα του Rafa Benitez στο δεύτερο ημίχρονο πήρε τη κατάσταση στα χέρια της και τα γκολ των Torres, Moses και David Luiz έδωσαν τη νίκη και τη πρόκριση στον τελικό.


Ο τελικός λοιπόν, έγινε στις 15 Μαΐου στο Amsterdam Arena και η αντίπαλος της Chelsea ήταν η Benfica. Μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, οι Μπλε ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με τον Fernando Torres. Οι Πορτογάλοι ισοφάρισαν λίγα λεπτά μετά με τον Oscar Cardozo. Τη νίκη και το τρόπαιο έδωσε στην Chelsea ο Branislav Ivanovic με κεφαλιά στις καθυστερήσεις του αγώνα!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 18/4

Barman Tales 11/4

Barman Tales 29/2

bottom of page