top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • Spotify
  • YouTube

Stadium Wednesdays - Almondvale Stadium

Το Almondvale Stadium (γνωστό και ως Tony Macaroni Arena λόγω χορηγίας) βρίσκεται στο Livingston του West Lothian της Σκωτίας και είναι η έδρα της Livingston από το 1995. Χωράει 9.713 θεατές, όλοι σε καθίσματα.



Η ομάδα που σήμερα ξέρουμε ως Livingston, μέχρι και το 1995 ονομαζόταν Meadowbank Thistle και η έδρα της ήταν στο Εδιμβούργο. Τότε όμως η ομάδα αποφάσισε να μετακομίσει στο γειτονικό Livingston, να φτιάξει ένα νέο και σύγχρονο γήπεδο και να εγκατασταθεί εκεί. Έτσι και έγινε. Καθώς η ομάδα ανέβαινε τις κατηγορίες, και έφτασε στην Σκωτσέζικη Premiership το 2001, έγιναν οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου το γήπεδο να πληρεί τα στάνταρ της πρώτης κατηγορίας. Το ρεκόρ προσέλευσης έγινε το 2001 σε ένα ματς πρωταθλήματος απέναντι στη Rangers, όπου και μαζεύτηκαν 10.112 θεατές.


Σήμερα το Almondvale είναι ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα στη Σκωτία, ενώ έχει και τεχνητό χλοοτάπητα προκειμένου να προστατεύεται από τον καιρό. Οι τέσσερις κερκίδες του γηπέδου είναι ισοϋψείς, και όλες οι θέσεις καλύπτονται από στέγαστρο. Λόγω της πρόσφατης ονομασίας του σε Tony Macaroni Arena (αλυσίδα με ιταλικό φαγητό στη Σκωτία), οι οπαδοί το αποκαλούν και Spaghettihad (αναφερόμενοι στο Etihad της Manchester City και στα μακαρόνια σπαγγέτι).


Το συγκεκριμένο γήπεδο έχει φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες των εθνικών ομάδων U21, U19 και U17 της Σκωτίας. Επιπλέον το έχουν χρησιμοποιήσει σαν έδρα και κάποιες άλλες ομάδες οι οποίες είχαν προσωρινά προβλήματα με τον δικό τους χλοοτάπητα.


Αυτή ήταν η ιστορία του "Spaghettihad"! Συνεχίζουμε την επόμενη εβδομάδα το ταξίδι μας και θα επισκεφθούμε για πρώτη φορά γήπεδο της Premier League, και πιο συγκεκριμένα το Anfield!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page