top of page

Stadium Wednesdays - Ashton Gate

Το Ashton Gate βρίσκεται στο Bristol και αποτελεί την έδρα της τοπικής Bristol City από το 1904. Το γήπεδο άνοιξε τις πύλες του το 1887 και μέχρι το 1900 ήταν η έδρα της Bedminster, η οποία εκείνη τη χρονιά διαλύθηκε. Σήμερα το γήπεδο χωράει 27.000 καθιστούς θεατές.



Εκτός από ποδοσφαιρικούς αγώνες, στο Ashton Gate διεξάγονται και αγώνες ράγκμπι. Πιο συγκεκριμένα, είναι η έδρα των Bristol Bears, οι οποίοι αγωνίζονται στην αντίστοιχη Premier League του ράγκμπι. Το γήπεδο έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν τρεις αγώνες της U21 εθνικής Αγγλίας. Μάλιστα στον δεύτερο αγώνα (2007 απέναντι στη Ρουμανία) είχε σκοράρει ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού (και νυν της Bradford) Matt Derbyshire.


Ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι που διεξήχθη πρόσφατα στο συγκεκριμένο γήπεδο, ήταν ο τελικός των Playoff της National League το 2021. Το συγκεκριμένο ματς γίνεται στο Wembley, αλλά αποφασίστηκε να αλλάξει έδρα καθώς τότε ήταν και το Euro. Για την ιστορία σε εκείνο το ματς η Hartlepool United νίκησε την Torquay United στα πέναλτι και ανέβηκε στη League Two.


Στο Ashton Gate έγιναν πρόσφατα αλλαγές και μια σημαντική ανακαίνιση προκειμένου να φτάσει στην σημερινή του μορφή. Σήμερα έχει τέσσερις κερκίδες. Η μεγαλύτερη από αυτές είναι η Lansdown Stand, η οποία έχει δύο διαζώματα, χωράει 11.000 θεατές ενώ εκεί βρίσκονται και τα γραφεία της ομάδας. Πήρε το όνομά της από τον τωρινό ιδιοκτήτη της ομάδας, Steve Lansdown, ο οποίος ήταν και αυτός που χρηματοδότησε την πρόσφατη ανακαίνιση. Απέναντί της βρίσκεται η Dolman Stand η οποία χωρά 6.200 θεατές και πήρε το όνομά της από τον πρώην πρόεδρο Harry Dolman. Επίσης, έχουμε την Atyeo Stand η οποία χωράει 4.200 θεατές, χρησιμοποιείται για τους εκτός έδρας φιλάθλους και πήρε το όνομά της από τον θρύλο της ομάδας, John Atyeo. Τέλος, υπάρχει και η South Stand στην οποία μπορούν να παρευρεθούν 6.000 θεατές.


Στο γήπεδο έχουν γίνει αρκετές συναυλίες από μεγάλους καλλιτέχνες. Μερικοί από αυτούς είναι οι Arctic Monkeys, Rolling Stones, Bon Jovi, Elton John, Spice Girls και Killers.


Αυτή ήταν συνοπτικά η ιστορία του Ashton Gate. Την επόμενη εβδομάδα θα μάθουμε περισσότερα για το Aviva Stadium από την Ιρλανδία!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page