top of page

Stadium Wednesdays - Blundell Park

Το Blundell Park βρίσκεται στο Cleethorpes του Lincolnshire και είναι η έδρα της Grimsby Town από το 1899. Παρότι είναι ένα γήπεδο με 125 χρόνια ιστορίας, είναι η τέταρτη έδρα που χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη ομάδα, καθώς είχε χρησιμοποιήσει τρία διαφορετικά στην (τότε) εικοσαετή ιστορία της. Σήμερα το γήπεδο χωράει 9.052 θεατές, όλοι καθήμενοι.



Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το γήπεδο άνηκε από το 1616 στο Sidney Sussex College, παράρτημα του πανεπιστημίου του Cambridge. Το κολέγιο μπόρεσε να αγοράσει τη γη από τα χρήματα που είχε κληρονομήσει από έναν έμπορο ρούχων εν ονόματι Peter Blundell, ο οποίος όταν πέθανε το 1601 άφησε κάποια από τα χρήματά του στο πανεπιστήμιο.


Το πρώτο παιχνίδι στο γήπεδο έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου του 1899 μεταξύ Grimsby και Luton. Τέσσερις χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τον συγκεκριμένο αγώνα ο οποίος έληξε 3-3. Το ρεκόρ προσέλευσης κόσμου έγινε το 1937 σε ένα ματς απέναντι στη Wolves (31.651 θεατές). Η Wolves ήταν και η ομάδα από την οποία η Grimsby αγόρασε τους προβολείς νυκτός για το γήπεδο, όταν πλήρωσε το 1958 9.000 λίρες. Ακολουθώντας τον νέο νόμο που όρισαν τα Taylor Rreports, η ομάδα έκανε το γήπεδο μόνο για καθήμενους το 1995.


Παρότι έχουν γίνει αρκετές ανακαινίσεις στα 125 χρόνια της ιστορίας του, το Blundell Park παραμένει ένα αρκετά παλαιό γήπεδο και αυτό έχει δημιουργήσει προβλήματα στην ομάδα αλλά και στους φιλάθλους. Το γεγονός ότι πολλά από τα κομμάτια του γηπέδου θεωρούνται πλέον αντίκες, αυξάνει αρκετά το κόστος συντήρησης. Το γήπεδο έχει ψηφιστεί αρκετές φορές ως ένα από τα χειρότερα για να επισκεφτεί ένας φίλαθλος εκτός έδρας. Επίσης, τα μπαρ και τα φαγάδικα έξω από το γήπεδο είναι λίγα και σχεδόν πάντα γεμάτα. Όλα αυτά έχουν κάνει την ομάδα να σκέφτεται τη μετακόμιση, όμως ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο.


Να αναφέρουμε επίσης πως το Blundell Park είναι το γήπεδο που βρίσκεται στο χαμηλότερο υψόμετρο σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, μόλις 2 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.


Αυτή ήταν η σύντομη ιστορία του Blundell Park. Συνεχίζουμε την επόμενη εβδομάδα με το Boundary Park της Oldham Athletic!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 2/5

Barman Tales 25/4

bottom of page