top of page

Stadium Wednesdays - Boundary Park

Το Boundary Park βρίσκεται στο Oldham του Greater Manchester και χωράει 13.513 θεατές. Είναι η έδρα της Oldham Athletic από το 1899. Το γήπεδο άνοιξε τις πύλες του το 1896 και αρχικά ονομαζόταν Athletic Ground, όμως άλλαξε όνομα μετά από τρία χρόνια, όταν και εγκαταστάθηκε η Oldham Athletic (η οποία μέχρι τότε ονομαζόταν Pine Villa FC).



Καθώς βρίσκεται σε υψόμετρο 160 μέτρων (αυτό είναι υψηλό για τα Αγγλικά δεδομένα), το Boundary Park έρχεται συχνά σε επαφή με κρύους ανέμους. Για αυτόν τον λόγο, του έχει δοθεί το παρατσούκλι Ice Station Zebra και θεωρείται το πιο κρύο γήπεδο στην Αγγλία!


Το ρεκόρ προσέλευσης έγινε το 1930 σε ένα ματς κυπέλλου απέναντι στη Sheffield Wednesday. Τότε μαζεύτηκαν στο γήπεδο 47.671 θεατές. Την ίδια χρονιά έγινε και το ρεκόρ για το πρωτάθλημα σε αγώνα απέναντι στη Blackpool (45.304 θεατές). Από το 1994 το γήπεδο έχει θέσεις αποκλειστικά για καθήμενους, καθώς μία χρονιά πριν η ομάδα αγωνιζόταν στην Premier League και είχε υποχρεωθεί να μετατρέψει το γήπεδο σύμφωνα με τα νέα πρότυπα του Taylor Report.


Από την κατασκευή του το 1896 και για πολλά χρόνια, δεν είχε γίνει κάποια σημαντική ανακαίνιση στο γήπεδο (με εξαίρεση τις θέσεις που έγιναν για καθήμενους το 1994). Έτσι λοιπόν η ομάδα έκανε μια σημαντική ανακαίνιση το 2014 δίνοντας στο γήπεδο τη σημερινή του μορφή. Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας του το Boundary Park δεν έχει φιλοξενήσει κάποιον αγώνα εθνικής ομάδας, όμως είναι η έδρα της ομάδας ράγκμπι του Όλνταμ,


Αυτή ήταν συνοπτικά η ιστορία του Boundary Park. Μείνετε συντονισμένοι καθώς την επόμενη εβδομάδα συνεχίζουμε με το Bramall Lane!




Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page