top of page

Stadium Wednesdays - Brisbane Road

Το Brisbane Road βρίσκεται στο Leyton, στο ανατολικό Λονδίνο. Από το 1937 είναι η έδρα της Leyton Orient, ενώ από το 2022 φιλοξενεί και τους αγώνες της γυναικείας ομάδας της Tottenham. Σήμερα το γήπεδο έχει χωρητικότητα 9.271 θέσεων, ενώ έχει μετονομαστεί σε Gaughan Group Stadium για λόγους χορηγίας.



Το γήπεδο υπάρχει από τα τέλη του 19ου αιώνα. Από το 1905 μέχρι το 1937 η ομάδα που αγωνιζόταν εκεί ήταν η Leyton FC, μια ομάδα η οποία διαλύθηκε το 2011. Για να πάρει τη σημερινή του μορφή έχουν γίνει αρκετές ανακαινίσεις με τη τελευταία να γίνεται το 2008.


Σήμερα υπάρχουν τέσσερις κερκίδες στο Brisbane Road. Η Justin Edinburgh Stand (2.918 θέσεων) η οποία πήρε το όνομά της από τον πρώην προπονητή της ομάδας Justin Edinburgh, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2019 έπειτα από καρδιακή προσβολή ενώ ήταν τότε ο προπονητής της ομάδας. Στη συγκεκριμένη κερκίδα πάνε μόνο οπαδοί της ομάδας, ενώ περιλαμβάνονται και οι θέσεις των επισήμων. Οι υπόλοιπες κερκίδες ονομάζονται East Stand (3.636 θέσεων - φιλοξενεί και οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας), The Incite Consulting Community North Stand (1.381 θέσεων - οικογενειακή κερκίδα) και Tommy Johnston South Stand (1.336 θέσεων - πήρε το όνομά της από παίκτη-θρύλο της ομάδας).


Έξω από το γήπεδο δεσπόζει το άγαλμα του Laurie Cunningham. Ο Cunningham αγωνίστηκε στη Leyton Orient την περίοδο 1974-1977 και έγινε ο πρώτος Βρετανός ποδοσφαιριστής που υπέγραψε συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, το 1979!


Στο γήπεδο έχουν γίνει και μερικοί άλλοι σημαντικοί αγώνες εκτός από τους αγώνες των ομάδων που φιλοξενεί. Έχει φιλοξενήσει 2 ματς εθνικών ομάδων (όχι Ευρωπαϊκών), αλλά και έναν αγώνα της εθνικής γυναικών της Αγγλίας. Το 2012 φιλοξένησε επίσης τον τελικό του NextGen Series, τον οποίο κέρδισε η Ίντερ απέναντι στον Άγιαξ!


Αυτή ήταν η ιστορία του Brisbane Road. Μείνετε συντονισμένοι καθώς την επόμενη Τετάρτη επιστρέφουμε με το Broadfield Stadium της Crawley.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page