top of page

Stadium Wednesdays - Broadfield Stadium

Το Broadfield Stadium βρίσκεται στο Crawley του Δυτικού Sussex, στη Νότια Αγγλία. Από το 1997, όταν και άνοιξε τις πύλες του, είναι η έδρα της τοπικής Crawley Town. Η ομάδα έχει ιστορία από το 1896 και αγωνιζόταν στο Town Mead, όμως τότε το γήπεδο πουλήθηκε σε επενδυτές και η ομάδα μετακόμισε στο νεοσύστατο Broadfield.



Ίσως κάποιοι από εσάς να έχετε ακούσει το γήπεδο ως The Checkatrade.com Stadium, καθώς έτσι ονομαζόταν από το 2013 έως και το 2018, ενώ στα τέλη εκείνης της χρονιάς μετονομάστηκε σε The Peoples Pension Stadium. Από το 2022 το γήπεδο αναφέρεται ξανά με το αρχικό του όνομα. Να αναφέρουμε επίσης πως από το 2018 στο συγκεκριμένο γήπεδο αγωνίζεται και η γυναικεία ομάδα της Brighton.


Σήμερα το γήπεδο χωράει 6.134 θεατές, είναι ένα άκρως Βρετανικό γήπεδο και έχει τέσσερις κερκίδες. Η μεγαλύτερη από αυτές είναι η δυτική κερκίδα (εικονιζόμενη), η οποία φιλοξενεί επίσης τα γραφεία και τη μπουτίκ της ομάδας. Η βόρεια και η νότια κερκίδα είναι "δίδυμες" με ένα μικρό σκέπαστρο και συνδέονται με τη δυτική. Στη βόρεια επιτρέπονται και οι φίλαθλοι της εκτός έδρας ομάδας. Τέλος, η ανατολική κερκίδα είναι η πιο νέα, καθώς κατασκευάστηκε το 2012 και χωράει 2.154 θεατές.


Αυτή ήταν η ιστορία του Broadfield Stadium. Επιστρέφουμε την επόμενη Τετάρτη με το Broadhall Way της Stevenage!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 2/5

Barman Tales 25/4

bottom of page