top of page

Stadium Wednesdays - Broadhall Way

Το Broadhall Way βρίσκεται στο Stevenage του Hertfordshire και είναι η έδρα της ομώνυμης ομάδας. Άνοιξε τις πύλες του το 1961 και σήμερα χωράει 7.200 θεατές. Το γήπεδο πλέον ονομάζεται Lamex Stadium για λόγους χορηγίας.



Για όποιον δεν γνωρίζει, η Stevenage που σήμερα αγωνίζεται στη League One είναι μια σχετικά νεοσύστατη ομάδα καθώς ιδρύθηκε μόλις το 1976. Πριν από αυτήν, υπήρχαν άλλες δύο ομάδες στην πόλη, η Stevenage Town και η Stevenage Athletic, οι οποίες αμφότερες χρησιμοποιούσαν το Broadhall Way ως έδρα τους. Όταν η Stevenage Athletic πτώχευσε και διαλύθηκε, οι οπαδοί της συσπειρώθηκαν και προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια νέα ομάδα. Μάλιστα λίγο καιρό μετά μπόρεσαν να κανονίσουν να παίξουν έναν φιλικό αγώνα στο Broadhall Way αλλά ο πρώην πρόεδρος της Athletic έσκαψε μια μεγάλη τάφρο κατά μήκος του γηπέδου προκειμένου να μη γίνει ο αγώνας. Το αποτέλεσμα ήταν να ακυρωθεί το ματς αλλά να καθυστερήσει και η δημιουργία της ομάδας. Αφού η ομάδα ιδρύθηκε και ανέβηκε αρκετές κατηγορίες, έφτασε στις επαγγελματικές το 2010.


Το γήπεδο σήμερα έχει έναν κλασσικό Βρετανικό χαρακτήρα με τέσσερις κεντρικές κερκίδες. Η Δυτική είναι η μεγαλύτερη και στεγάζει τα γραφεία αλλά και τη μπουτίκ της ομάδας. Η Ανατολική έχει μια μικρή και όμορφη σκεπή με ένα ρολόι που δίνει ένα ιδιαίτερο στοιχείο στην αρχιτεκτονική του γηπέδου. Η Βόρεια κερκίδα ανακατασκευάστηκε το 2018 χάρη στην οικονομική συνδρομή των φιλάθλων της ομάδας, ενώ η Νότια κατασκευάστηκε το 2001. Στη νότια μαζεύονται οι φίλοι της φιλοξενούμενης ομάδας.


Παρότι το γήπεδο είναι σχετικά μικρό, έχει φιλοξενήσει κι άλλους αγώνες πέρα από τα εντός έδρας ματς της Stevenage. Λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, οι εθνικές της Σενεγάλης και της Νότιας Κορέας έδωσαν έναν φιλικό αγώνα. Την τριετία 2006-2008 το Broadhall Way φιλοξένησε τον τελικό της (τότε) Conference South. Να σημειωθεί επίσης πως έχουν γίνει μέχρι και αγώνες πυγμαχίας στο γήπεδο!


Αυτή ήταν και η ιστορία του Broadhall Way. Συνεχίζουμε την επόμενη εβδομάδα με το Brunton Park της Carlisle!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page