top of page

Stadium Wednesdays - Brunton Park

Το Brunton Park βρίσκεται στο Carlisle στη κομητεία Cumbria στη Βόρεια Αγγλία. Είναι η έδρα της Carlisle United από το 1909, όταν και άνοιξε τις πύλες του. Η σημερινή του χωρητικότητα ανέρχεται στους 17.949 θεατές.



Στα 115 χρόνια ιστορίας του, το Brunton Park έχει περάσει από αρκετές δύσκολες στιγμές. Η κεντρική του κερκίδα πήρε φωτιά το 1953, ενώ λόγω της τοποθεσίας του στον Αγγλικό βορρά, δέχεται μεγάλες ποσότητες βροχής με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει πλήρως το 2005 και το 2015. Παρόλα αυτά είναι ακόμα αγέρωχο και συνεχίζει την ιστορία του.


Ένα χαρακτηριστικό του γηπέδου, είναι το παραδοσιακό του στέγαστρο αλλά και οι αρκετές θέσεις που έχει για όρθιους φιλάθλους. Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με τη μακρινή του απόσταση από άλλες μεγάλες πόλεις, κάνουν το γήπεδο αρκετά ελκυστικό στους φίλους των αντίπαλων ομάδων.


Στη σημερινή του μορφή, το γήπεδο έχει ένα εντελώς Βρετανικό στυλ με τέσσερις κερκίδες. Η Main Stand παρότι έχει 2.095 θέσεις χωράει λίγο παραπάνω από 7000 οπαδούς καθώς υπάρχουν πολλές όρθιες θέσεις. Η Warwick Road End είναι η πιο διάσημη κερκίδα, με το τριγωνικό στέγαστρο, και φιλοξενεί τους φανατικούς της ομάδας. Η East "Pioneer Foods" Stand έχει μικρότερο στέγαστρο και φιλοξενεί και τους οπαδούς των αντίπαλων ομάδων, ενώ η Waterworks End είναι η μικρότερη, δεν έχει στέγαστρο, και ανοίγει μόνο όταν υπάρχει υψηλή ζήτηση σε εισιτήρια για κάποιον αγώνα.


Το 1982 το γήπεδο φιλοξένησε έναν αγώνα ράγκμπι μεταξύ της μικτής παικτών από τη Cumbria και της εθνικής Αυστραλίας. Το 2007 έγιναν κάποιες μετατροπές στο γήπεδο προκειμένου να μπορέσει να χωρέσει 20.000 άτομα για συναυλία του Elton John. Κάτι που επίσης αξίζει να αναφέρουμε, είναι το ότι το 2010 σε ένα ντοκιμαντέρ του BBC για το αεροπορικό δυστύχημα της Manchester United στο Μόναχο, το αγγλικό κανάλι πήρε πλάνα από το Brunton Park, καθώς θύμιζε πολύ το Old Trafford της δεκαετίας του 50.


Αυτή ήταν η ιστορία του Brunton Park. Επιστρέψουμε στη Σκωτία την ερχόμενη εβδομάδα με το Caledonian Stadium!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page