top of page

Stadium Wednesdays - Caledonian Stadium

Το Caledonian Stadium βρίσκεται στο Inverness, στην πρωτεύουσα των Σκωτσέζικων Highlands. Άνοιξε τις πύλες του το 1996 και από τότε είναι η έδρα της τοπικής Inverness Caledonian Thistle. Η συγκεκριμένη ομάδα ιδρύθηκε μόλις το 1994 έπειτα από τη συγχώνευση των Caledonian και Inverness Thistle.



Όταν πρωτοάνοιξε το γήπεδο, η χωρητικότητά του ήταν περίπου 5.000 θεατές. Για να καταφέρει να κατασκευαστεί το γήπεδο έπρεπε να εγκριθούν μια σειρά από κονδύλια διάφορων φορέων, να πουληθούν οι εγκαταστάσεις των Caledonian και Inverness Thistle, αλλά και να δώσουν το κάτι τις τους και οι οπαδοί της ομάδας προκειμένου να φτάσουμε στο ποσό των 5,2 εκατομμυρίων λιρών, που ήταν και το κόστος του γηπέδου.


Το 2004, η ομάδα κατάφερε να φτάσει στη Σκωτσέζικη Premiership. Όμως τότε υπήρχε ένας νόμος που επέτρεπε στη συγκεκριμένη κατηγορία να χρησιμοποιούνται γήπεδα με μίνιμουμ 10.000 θεατές. Έτσι η Inverness αναγκάστηκε να παίξει κάποια από τα παιχνίδια της στο γήπεδο της Aberdeen. Ευτυχώς για την ομάδα, ο νόμος της χωρητικότητας άλλαξε και το μίνιμουμ έγινε 6.000. Οι ανακαινίσεις που έγιναν έφτασαν τη χωρητικότητα στους 7.512 θεατές.


Στη μικρή διάρκεια της ιστορίας του, το Caledonian Stadium έχει φιλοξενήσει και κάποιους διεθνείς αγώνες. Οι αγώνες αυτοί είναι κυρίως των μικρότερων εθνικών ομάδων της Σκωτίας, αλλά και το Euro U-16 που έγινε το 1998. Εκτός από ποδοσφαιρικούς αγώνες, έχουν γίνει και κάποιοι αγώνες ράγκμπι αλλά και συναυλίες, με κορυφαίες αυτές του Elton John και των Duran Duran. Τέλος, να αναφέρουμε πως στην περίοδο της πανδημίας, όταν δεν υπήρχαν πρωταθλήματα, το γήπεδο λειτούργησε ως σινεμά drive in και οι οπαδοί της ομάδας απόλαυσαν μερικές επικές ταινίες όπως το Toy Story, το Joker και φυσικά το Braveheart.


Αυτή ήταν η ιστορία του Caledonian Stadium. Την επόμενη εβδομάδα παραμένουμε στη Σκωτία για το γήπεδο της Greenock Morton F.C.!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page