top of page

Stadium Wednesdays - Cappielow

Το Cappielow βρίσκεται στο Greenock της Σκωτίας, στα central Lowlands και είναι η έδρα της τοπικής Greenock Morton η οποία αγωνίζεται στη Σκωτσέζικη Championship. Άνοιξε τις πύλες του 1879 και σήμερα η χωρητικότητά του είναι λίγο μεγαλύτερη από 11.500 θεατές.



Η Greenock Morton ιδρύθηκε το 1874, δηλαδή πέντε χρόνια πριν από την κατασκευή του γηπέδου. Το ρεκόρ προέλευσης οπαδών έγινε το 1922 σε έναν σημαντικό αγώνα απέναντι στη Celtic, όταν μαζεύτηκαν 23.500 θεατές, οι οποίοι μετά το τέλος του αγώνα έκαναν και κάποιες υλικές ζημιές στο γήπεδο. Σήμερα από τους 11.500 θεατές που χωράει το γήπεδο, οι θέσεις για καθήμενους είναι μόλις 5.741.


Η κερκίδα πίσω από το δυτικό τέρμα έχει θέσεις χωρίς πλάτη και ονομάζεται Wee Dublin End καθώς σε εκείνο το σημείο υπήρχαν πολλοί Ιρλανδοί μετανάστες στο παρελθόν. Η κεντρική κερκίδα, είναι καλυμμένη και εκεί υπάρχουν και τα περισσότερα καθίσματα, ενώ στο παρελθόν είχε ξύλινες θέσεις.


Πάμε τώρα και στο πιο περίεργο fact. Το Cappielow έχει κάποια κομμάτια στην κερκίδα του (αλλά και κάποιους προβολείς), τα οποία προήλθαν από το παλιό γήπεδο της St Mirren, Love Street. Το περίεργο σε όλη αυτήν την υπόθεση είναι το γεγονός ότι οι δύο ομάδες είναι θανάσιμοι εχθροί!


Το 1902 πραγματοποιήθηκε στο Cappielow ένας διεθνής αγώνας μεταξύ των ομάδων της Σκωτίας και της Ουαλίας, ενώ το 2012 φιλοξένησε αγώνες για το Euro U17. Το 2013 έγινε στο γήπεδο ένας αγώνας για το UEFA Youth League μεταξύ Celtic και Barcelona με τους Καταλανούς να παίρνουν τη νίκη. Να σημειώσουμε επίσης πως μέχρι τη δεκαετία του 1930, στο γήπεδο διεξάγονταν και αγώνες ταχύτητας σκύλων greyhound.


Αυτή ήταν η ιστορία του Cappielow. Την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθούμε την Ουαλία και το Cardiff City Stadium!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page