top of page

Stadium Wednesdays - Cardiff City Stadium

Το Cardiff City Stadium είναι το δεύτερο μεγαλύτερο γήπεδο στην Ουαλία με χωρητικότητα 33.280 θεατών. Βρίσκεται δυτικά από το κέντρο της πόλης και είναι η έδρα της τοπικής Cardiff City από το 2009, όταν και άνοιξε τις πύλες του. Εκτός από τους αγώνες της Cardiff, φιλοξενεί και πολλούς αγώνες της εθνικής Ουαλίας. Το όνομά του στην Ουαλική γλώσσα είναι Stadiwm Dinas Caerdydd.



Οι εργασίες ανέγερσης του γηπέδου ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2007. Το Cardiff City Stadium χτίστηκε στο σημείο που υπήρχε το παλιό γήπεδο της ομάδας, το Ninian Park, το οποίο και κατεδαφίστηκε. Το Ninian Park ήταν έδρα της Cardiff για 99 χρόνια. Ο πρώτος αγώνας που διεξήχθη στο γήπεδο έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2009 και ήταν ένα φιλικό ματς μεταξύ Cardiff και Celtic.


Παρότι το γήπεδο κατασκευάστηκε το διάστημα 2007-2009, οι αρχικές συζητήσεις ξεκίνησαν από τα τέλη του 2002 μεταξύ του τότε προέδρου της Cardiff και του δήμαρχου της πόλης. Έναν χρόνο μετά, οι τοπικές αρχές έδωσαν άδεια στην ομάδα να ξεκινήσει να χτίζει το γήπεδο, όμως αυτό καθυστέρησε λόγω οικονομικών προβλημάτων. Η ομάδα ήταν σε τόσο δύσκολη κατάσταση που έφτασε σε σημείο να πουλήσει τον αρχηγό της, Graham Kavanagh, στη Wigan το 2005 για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα οικονομικά της.


Η πιο πρόσφατη επέκταση στο γήπεδο έγινε το 2015, όταν και η Ninian Stand αναβαθμίστηκε με ένα επιπλέον διάζωμα, το οποίο είναι χαρακτηριστικό με κόκκινα καθίσματα. Εκτός από τους αγώνες της ομάδας και της εθνικής, το γήπεδο φιλοξένησε τον τελικό του UEFA Super Cup το 2014 μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Σεβίλης. Για την ιστορία, οι Μαδριλένοι κέρδισαν με 2-0.


Τον Δεκέμβρη του 2009, η Cardiff έφτιαξε ένα άγαλμα έξω από το γήπεδο, προς τιμήν του θρύλου της Fred Keenor, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας από το 1912 έως και το 1931, στην περίοδο που η Cardiff κατέκτησε το FA Cup στη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της. Το Cardiff City Stadium έχει φιλοξενήσει και συναυλίες από μεγάλους καλλιτέχνες όπως οι Bon Jovi, Elton John και Duran Duran.


Αυτή ήταν η ιστορία του Cardiff City Stadium. Επιστρέφουμε την επόμενη εβδομάδα με το Carrow Road της Norwich!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page