top of page

Stadium Wednesdays - Carrow Road

Το Carrow Road βρίσκεται στο Norwich του Norfolk, και είναι η έδρα της τοπικής Norwich City από το 1935. Στο παρελθόν χωρούσε λίγο παραπάνω από 43.000 θεατές, όμως από το 1992 οι θέσεις είναι μόνο για καθήμενους. Σήμερα η χωρητικότητά του ανέρχεται στους 27.137 θεατές.



Η Norwich City ιδρύθηκε το 1902 και μέχρι το 1908 αγωνιζόταν στο Newmarket Road όταν και μετακόμισε για το δεύτερο γήπεδό της, το The Nest, το οποίο πήρε το όνομά του από το παρατσούκλι της ομάδας (Καναρίνια). Στις αρχές της δεκαετίας του 1930, το Nest κρίθηκε από την FA ακατάλληλο για να φιλοξενεί μεγάλα πλήθη. Έτσι η ομάδα αναγκάστηκε να φτιάξει ένα νέο γήπεδο το 1935 το οποίο κατασκευάστηκε μόλις σε 86 ημέρες! Τρία χρόνια μετά, το γήπεδο επισκέφθηκε ο Βασιλιάς Γεώργιος ο έκτος, κάνοντας το Carrow Road το πρώτο γήπεδο δεύτερης κατηγορίας που υποδέχεται τη βασιλική οικογένεια.


Οι απαραίτητοι προβολείς εγκαταστάθηκαν στο γήπεδο το 1956. Το κόστος όμως των 9.000 λιρών ήταν σχεδόν δυσβάσταχτο για τα οικονομικά της ομάδας. Ευτυχώς όμως μια καλή πορεία στο FA Cup (έφτασαν στα ημιτελικά) της εξασφάλισε την απαραίτητη οικονομική ενίσχυση. Παρότι έγιναν εργασίες για την ασφάλεια των οπαδών στα 70s, το 1984 ξέσπασε μια μεγάλη φωτιά που είχε ως αποτέλεσμα την κατεδάφιση και ανακαίνιση μιας κερκίδας, η οποία ολοκληρώθηκε το 1987.


Το γήπεδο σήμερα έχει τέσσερις μεγάλες κερκίδες. την Regency Security Stand (γνωστή και ως River End καθώς είναι δίπλα στον ποταμό Wensum), την Barclay που πήρε το όνομά της από τον πρώην αντιπρόεδρο της ομάδας και πλέον χωράει 6.000 φιλάθλους, την Geoffrey Watling City Stand που πήρε το όνομά της από τον πρώην πρόεδρο της ομάδας (αυτή είναι η κερκίδα που καταστράφηκε από τη φωτιά) και την South Stand η οποία φιλοξενεί και τους οπαδούς των αντίπαλων ομάδων.


Στο γήπεδο υπάρχει και ένα όμορφο ξενοδοχείο Holiday Inn, ενώ προσφέρει και υπηρεσίες catering. Το Carrow Road έχει φιλοξενήσει αγώνες των εθνικών ομάδων U21 και U19 της Αγγλίας καθώς και αγώνες της γυναικείας εθνικής ομάδας. Μεγάλοι καλλιτέχνες έχουν δώσει συναυλία ξεσηκώνοντας τα πλήθη, όπως ο George Michael, οι Status Quo, ο Elton John, οι Arctic Monkeys αλλά και οι Killers.


Αυτά είχαμε να σας πούμε για το Carrow Road. Συνεχίσουμε την περιπλάνησή μας την επόμενη εβδομάδα με το Celtic Park!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page