top of page

Το τέλος του ποδοσφαίρου όπως το ξέρουμε


Για όσους δεν το έχετε δει, χθες ανακοινώθηκε το πλάνο 12 μεγάλων ομάδων της Ευρώπης να δημιουργήσουν μία κλειστή λίγκα 20 ομάδων και να αποχωρήσουν από το Champions League.


Αμέσως η UEFA και οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των αντίστοιχων χωρών εξέδωσαν ανακοίνωση κατά της European Super League και πως σε περίπτωση που γίνει αυτό οι ομάδες θα αποβληθούν από τα εθνικά τους πρωταθλήματα.


Με λίγα λόγια η δημιουργία της European Super League θα τελειώσει μια και καλή το ποδόσφαιρο όπως το ξέρουμε.


Ο λόγος είναι απλός. Μιλάμε για μία λίγκα κλειστή που κανείς δεν μπορεί να μπει. Έτσι οι πρώτες θέσεις των περισσότερων εθνικών πρωταθλημάτων θα οδηγούν μεν ακόμα στο Champions League, το οποίο όμως χωρίς τις μεγάλες ομάδες θα έχει εμφανώς λιγότερα έσοδα.

Συνεπώς το όνειρο της συμμετοχής των ομάδων στο Champions League δεν θα είναι όπως το σημερινό, μιας και τα έσοδα δεν θα δικαιολογούν την θέληση και την επένδυση μίας ομάδας να κερδίσει το χρυσό εισιτήριο για τους ομίλους.


Η European Super League θα έχει την δυνατότητα να προσφέρει τεράστια εσόδα στις ομάδες της, τα οποία θα καλύψουν μεγάλοι χορηγοί και πίσω από αυτό το πρότζεκτ χρηματοδότησης βρίσκεται και η JP Morgan, συνεπώς μπορείτε να καταλάβετε πολλά…

Αυτό εκτός του ότι σκοτώνει το ποδόσφαιρο σε όλη την Ευρώπη, σκοτώνει και το ποδόσφαιρο στην Αγγλία. Σε μία εποχή που ομάδες στην National League και σε άλλες χαμηλές κατηγορίες δηλώνουν αδυναμία να πληρώσουν τα χρέη τους, οι ‘’μεγάλοι’’ της Αγγλίας κάθονται και κανονίζουν κρυφά πως να γίνουν πλουσιότεροι. Αγνή απληστία κοινώς.

Μιας και ασχολούμαστε αποκλειστικά με το Αγγλικό ποδόσφαιρο θα μιλήσουμε μόνο για αυτές τις 6 μεγάλες ομάδες (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Tottenham, Manchester United, Manchester City) και θα πούμε πως μιλάμε για την ντροπή του αθλήματος στη χώρα!


Το ποδόσφαιρο στο νησί δεν είναι η Premier League. Είναι η όλη πυραμίδα. Είναι το όνειρο ενός παίχτη που αγωνίζεται στην Fleetwood Town πως μπορεί κάποια μέρα να φτάσει να κατακτήσει το πρωτάθλημα με την Leicester και να αγωνιστεί στο Champions League. Το όνειρο μιας ομάδας να προσπαθήσει να ανέβει στην Premier League και να διεκδικήσει τα χρήματα που θα την βοηθήσουν να ζήσει σαν ομάδα και να προσπαθήσει να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα της Ευρώπης με αυτά τα χρήματα. Είναι μία κλήρωση μιας ομάδας της 7ης κατηγορίας στο FA Cup με μία από τις Big 6 που θα της εξασφαλίσει το μπάτζετ της για τα επόμενα 10 χρόνια.


Υπογράφοντας αυτό το προσύμφωνο οι ομάδες αυτές δήλωσαν πως το μόνο που τους νοιάζει είναι τα χρήματα και τίποτα από τα παραπάνω που αναφέραμε.

Σε περίπτωση που γίνει αυτή η λίγκα και αποχωρήσουν οι ομάδες από τα εθνικά πρωταθλήματα, τα έσοδα από τα τηλεοπτικά όλων των κατηγοριών θα πέσουν, κάποιοι επενδυτές θα αποχωρίσουν και κοινώς το όλο οικοδόμημα της Αγγλικής πυραμίδας θα δεχτεί τεράστιο πλήγμα.

Η τοποθέτηση του Gary Neville πάνω στο θέμα


Ας ελπίσουμε αυτές οι 6 ομάδες να αλλάξουν την στάση τους έστω και στο τέλος.

Ίσως να είμαστε οι πολύ ρομαντικοί του ποδοσφαίρου. Ίσως ο ρομαντισμός του ποδοσφαίρου όντως να ξεκινάει από τους φίλαθλους και να τελειώνει εκεί. Αλλά πλέον μιλάμε για απληστία. Για τους πλούσιους που γίνονται πλουσιότεροι στο ποδόσφαιρο σε βάρος των μικρότερων και φτωχότερων ομάδων. Και αυτό δεν μπορεί να μας προκαλεί τίποτα λιγότερα από αηδία για αυτές τις ομάδες που το συμφώνησαν…


ΥΓ: Για όσους φίλους των παραπάνω ομάδων είστε αρκετά έξυπνοι που θέλετε να αλλάξετε ομάδα η αγαπημένη Burton Albion σας περιμένει και θα σας εκτιμήσει περισσότερο.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 18/4

Barman Tales 11/4

bottom of page