top of page

Ο τίτλος που η Liverpool δεν έχει κατακτήσει ποτέ

Σήμερα στις 19:30 η Liverpool FC θα αναμετρηθεί με την Flamengo στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Για πολλούς, μπορεί αυτός ο τίτλος να μη σημαίνει και πολλά, όμως για τη Liverpool είναι κάτι αρκετά σημαντικό.


Αρχικά, είναι ένας τίτλος τον οποίον οι Reds δεν έχουν κατακτήσει ποτέ. Αυτό από μόνο του είναι ένα μεγάλο κίνητρο ώστε να καταφέρουν να νικήσουν σήμερα τους Βραζιλιάνους και να στεφθούν πρωταθλητές κόσμου. Η Liverpool έχει αποτύχει δύο φορές στο παρελθόν, όταν το 2005 ηττήθηκε από την Sao Paulo και το 1981 όπου ηττήθηκε από τη Flamengo. Ίσως να είναι και μια μορφή εκδίκησης ο φετινός αγώνας.

Οι Κόκκινοι του Merseyside ξεκίνησαν τη χρονιά διεκδικώντας 7 τίτλους! Ο πρώτος (FA Community Shield) χάθηκε στα πέναλτι από την Manchester City, ενώ ήδη έχει κατακτηθεί ένας (UEFA Super Cup). Η Liverpool αποκλείστηκε από την Aston Villa στο League Cup, όμως κατέβηκε να αγωνιστεί με την δεύτερη ομάδα. Απομένουν το FA Cup, το Champions League, η Premier League και φυσικά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Αν καταφέρει και τα κερδίσει όλα, η Liverpool θα γίνει η πρώτη Αγγλική ομάδα που κατακτά 5 τίτλους σε μια σεζόν.

Υπάρχουν ακόμα μερικοί σημαντικοί λόγοι. Ο Klopp θέλει να αποδείξει σε όλους πως η κατάρα των χαμένων τελικών ανήκει στο παρελθόν. Ο νικητής του αγώνα θα λάβει 4 εκατομμύρια λίρες. Το ποσό είναι πολύ μικρό για την εποχή, αλλά οι Reds με τόσα αγόρασαν τον Joe Gomez. Επίσης ας μη ξεχνάμε οτι μιλάμε για τον Πρωταθλητή Κόσμου. Ποιος ποδοσφαιριστής δεν θα ήθελε να κατακτήσει αυτόν τον τίτλο;

Η Liverpool φαίνεται να είναι.. "στη χρονιά της". Αναμένουμε το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα ώστε να δούμε το πόσο καλά θα συνεχιστεί αυτή η χρονιά.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

コメント


bottom of page