top of page

Πως μια κίνηση ανθρωπιάς μπορεί να αλλάξει τα πάντα

Παρακάτω σας παραθέτουμε μία ιστορία όπως την ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό o Rossico Jenkoski, ένας φίλος της Everton.

''Αυτή είναι μία φωτογραφία με εμένα στα αριστερά και τον Darren (έναν άστεγο από το Λίβερπουλ). Κάθε μέρα πηγαίνοντας στην δουλειά βλέπω τον Darren. Με χαιρετάει, μιλάμε για λίγο και του παίρνω έναν καφέ. Είναι τεράστιος οπαδός της Everton και εγώ μεγάλος οπαδός της Liverpool, αλλά πάντα κάνουμε συζητήσεις για το ποδόσφαιρο.


Ο Darren είχε δουλειά και κοπέλα αλλά τα έχασε όλα όταν η κοπέλα του πέθανε και έπεσε σε κατάθλιψη. Τώρα ζει στους δρόμους του Λίβερπουλ.

Έτσι τα Χριστούγεννα αποφάσισα αντί να χαλάσω τα χρήματα μου σε ηλίθια πράγματα (πχ. κάρτες και ακριβό φαγητό), να τα χρησιμοποιήσω για να αγοράσω εισίτήρια για μένα και τον Darren για ένα ματς της Everton. Όταν του το είπα άρχισε να κλαίει και μου έδωσε την μεγαλύτερη αγκαλιά που έχω λάβει ποτέ. Περάσαμε τέλεια και ήταν τόσο ευγνώμων που μου πρότεινε να μου κεράσει τον καφέ.

Τέλος πάντων, ο λόγος που το ανεβάζω αυτό σήμερα, είναι πως ο Darren δεν είναι πλέον στους δρόμους. Βρήκε ένα σπίτι από τον δήμο και δουλεύει part-time. Την προηγούμενη εβδομάδα με κάλεσε για δείπνο. Είμαι τόσο περήφανος για αυτόν.

Κοινοποιώ αυτή την ιστορία για να σας δείξω πως μία μικρή πράξη ανθρωπιάς μπορεί να βοηθήσει έναν άνθρωπο να βρεθεί πάλι στον σωστό δρόμο. Έπινα καφέ με τον Darren στον δρόμο, μετά στο Goodison Park και τώρα στο σπίτι του.''

Από τις ιστορίες που δεν αξίζουν απλά μία κερασμένη μπύρα αλλά όλες τις μπύρες της pub μας🍺

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

Comments


bottom of page