top of page

Όταν ο οξύθυμος Darren Drysdale έσωσε την ζωή ενός παίχτη



Όσοι μας ακολουθείτε στο Instagram, θα είδατε πως ο διαιτητής του χθεσινού Northampton-Ipswich, Darren Drysdale, ήρθε κεφάλι με κεφάλι με τον Alan Judge της Ipswich. O λόγος ήταν πως η βουτιά του δεύτερου, με σκοπό να κερδίσει το πέναλτι, εκνεύρισε τον διαιτητή ο οποίος τον πλησίασε απειλητικά.


Προφανώς αυτό είναι κατά των κανονισμών της FA, τους οποίους και ο Drysdale έσπασε και όπως φαίνεται θα τιμωρηθεί αυστηρά από την ομοσπονδία.

Κάτι όμως που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Drysdale δεν ακολουθεί το πρωτόκολλο της FA.


Πριν από περίπου τρία χρόνια, ο συγκεκριμένος διαιτητής δεν ακολούθησε τον κανόνα του να μην έρχεσαι σε σωματική επαφή με τους παίχτες. Εκείνη η φορά όμως ήταν για να σώσει μία ζωή.

Στην αναμέτρηση για την League Two μεταξύ Chesterfield και Morecambe στις 14 Οκτωβρίου 2017, ο Brad Barry της Chesterfield σε μία διεκδίκηση γύρισε την γλώσσα του. Τότε ο Drysdale έσπασε κάθε πρωτόκολλο και δεν φώναξε το ιατρικό τιμ, αλλά ανέλαβε μόνος του να γυρίσει τον παίχτη στο πλάι και να τον επαναφέρει στην σωστή στάση για να ξεμπλοκάρει τους αεραγωγούς. Αυτή η κίνηση φαίνεται πως έσωσε την ζωή του παίχτη, ο οποίος και τον ευχαρίστησε μετά το ματς.

Όπως και να έχει αυτό δεν αναιρεί το ότι είναι μία κίνηση που πρέπει να τιμωρηθεί, ειδικά αν σκεφτείς πως αν ένας παίχτης το έκανε αυτό, τότε μάλλον θα αντιμετώπιζε πολύμηνη τιμωρία. Μια επιείκεια όμως βάσει της παραπάνω ιστορίας μαζί με μία μπύρα εμείς θα την δίναμε πάντως.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page