top of page

Derby Wednesdays - Arsenal VS Manchester United

Μπαίνουμε κατευθείαν στο ψητό χωρίς πολλές εισαγωγές. Μπορεί οι 2 τους να αντιμετωπίσουν η μία την άλλη από το 1894 αλλά η πραγματική τους κόντρα άρχισε στις αρχές της δεκαετία του 90.



Στις 20 Οκτωβρίου του 1990, σε αγώνα πρωταθλήματος στο Old Trafford, παίκτες των δύο ομάδων ήρθαν σε σύγκρουση μετά από τάκλιν του Nigel Winterburn στον Denis Irwin κάτι που οδήγησε στην αφαίρεση βαθμών και για τις 2 ομάδες!


Με την άφιξη του Arsene Wenger το 1996, ξεκίνησε και η κόντρα του με τον Sir Alex Ferguson. Οι τελευταίες σεζόν της δεκαετίας του 90 ήταν αρκετές σκληρές με αμέτρητα βίαια τάκλιν και τσακωμούς μεταξύ παικτών.


Όσο μεγάλωνε η κυριαρχία των δύο ομάδων στο Αγγλικό ποδόσφαιρο, τόσο μεγάλωνε και το μίσος τους. Αξέχαστο θα μείνει το ματς που έγινε στις 21 Σεπτεμβρίου του 2003. Οι παίκτες της Arsenal είχαν πολλά παράπονα από τη διαιτησία λόγω της αποβολής του Vieira και ενός αρκετά αμφισβητούμενου πέναλτι που δόθηκε στη United. Ο Van Nistelrooy έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι για να δεχτεί ισχυρή γιούχα αλλά και σπρωξίματα από τους παίκτες των Κανονιέρηδων. Εν τέλει η Arsenal άντεξε με 10 παίκτες και πήρε την ισοπαλία χωρίς γκολ. Ήταν η σεζόν που θα κατακτούσε το πρωτάθλημα αήττητη.


Η Manchester United όμως θα ήταν αυτή που θα της έσπαγε το αήττητο σερί την επόμενη σεζόν μετά από 49 διαδοχικούς αγώνες. Στον αγώνα που έμεινε γνωστός ως Battle of the Buffet οι Κόκκινοι Διάβολοι επικράτησαν με 2-0.


Η άνοδος της Chelsea εκείνη την περίοδο έκανε το ντέρμπι να μοιάζει λιγότερο σημαντικό, ενώ παράλληλα η άνοδος της Tottenham και της Manchester City τα τελευταία χρόνια έχουν στρέψει τη προσοχή των ομάδων και προς άλλους αντιπάλους.


Εμείς όμως που μεγαλώσαμε με αυτή τη διαμάχη, θα την έχουμε για πάντα στη καρδιά μας.


Απολαύστε τη μαγεία στο Battle of Old Trafford τον Σεπτέμβριο του 2003

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page