top of page

Derby Wednesdays - Northwest Derby

Έναν χρόνο μετά το πρώτο Derby Wednesdays ήρθε η ώρα να κλείσουμε τη συγκεκριμένη ενότητα με το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Αγγλία. Liverpool FC εναντίον Manchester United.

Όλοι σας γνωρίζετε το πόσο μεγάλη είναι η κόντρα μεταξύ των δύο αυτών ομάδων. Η κόντρα όμως έχει ξεκινήσει αιώνες πίσω, από την περίοδο της Βιομηχανικής επανάστασης όπου Λίβερπουλ και Μάντσεστερ κοντράρονταν για το ποια θα ήταν η δεύτερη πιο σημαντική πόλη μετά το Λονδίνο.



Η κόντρα δεν ήταν τόσο ισχυρή στα χρόνια πριν το Β' Παγκόσμιο. Μετά όμως και οι δύο ομάδες άρχισαν να ανεβαίνουν και να κατακτούν αρκετούς τίτλους. Η άνοδος του χουλιγκανισμού στα τέλη της δεκαετίας του 60, έφερε και τις πρώτες συμπλοκές μεταξύ οπαδών κυρίως στις Pubs πριν και μετά από τους αγώνες.


Τα μεγέθη των ομάδων έφτασαν σε παγκόσμιο επίπεδο από τη δεκαετία του 70 και μετά και έτσι πλέον το ντέρμπι αποτελεί τη "μητέρα των μαχών" για το Αγγλικό ποδόσφαιρο.

Η κόντρα συχνά περνάει και στους παίκτες οι οποίοι ανυπομονούν για το συγκεκριμένο ματς. Υπάρχουν αρκετά χαρακτηριστικά παραδείγματα όπως οι εικονιζόμενοι, που έχουν εκφράσει δημοσίως αρκετές φορές το μίσος τους για την αντίπαλη ομάδα.


Οι οπαδοί αρκετές φορές ξεφεύγουν και εμετικά συνθήματα για τους νεκρούς του Μονάχου και του Hillsborough δυστυχώς ακόμα ακούγονται. Πλέον ευτυχώς έχουν περιοριστεί αρκετά. Αυτό που σίγουρα δεν έχει περιοριστεί όμως είναι το μίσος των οπαδών για την αντίπαλη ομάδα. Είναι άλλωστε πολύ συχνό το φαινόμενο οπαδοί της μιας ομάδας να πανηγυρίζουν την ήττα του αντιπάλου πιο πολύ από τη νίκη της ομάδας τους.


Με αυτά λοιπόν κλείνει η ενότητα του Derby Wednesdays. Ελπίζουμε να σας κάναμε πιο ευχάριστες τις Τετάρτες με τις κόντρες των ομάδων σε όλο το νησί. Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει νέα στήλη! Μείνετε συντονισμένοι!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page