top of page

Derby Wednesdays - South Wales Derby

Ή αλλιώς το ντέρμπι των δύο μεγαλύτερων Ουαλλικών ομάδων που αγωνίζονται στην Αγγλία! Cardiff City Football Club εναντίον Swansea City Football Club.



Λόγω του ότι και οι 2 είναι Ουαλλικές ομάδες που αγωνίζονται στην Αγγλία, οι αγώνες μεταξύ τους είχαν αρκετά φιλικό χαρακτήρα και μάλιστα υπήρχαν και οπαδοί που υποστήριζαν και τις 2 ομάδες. Αυτό όμως άλλαξε τη δεκαετία του 60 με την άνοδο του χουλιγκανισμού στα Βρετανικά γήπεδα.


Το 1988 οπαδοί της Cardiff έφυγαν κυνηγημένοι προς την θάλασσα για να ξεφύγουν. Από τότε οι οπαδοί της Swansea τους λένε να πάνε να κολυμπήσουν κάθε φορά που τους βλέπουν. Το 1993, μετά από νίκη της Cardiff με 1-0, οπαδοί της Swansea άρχισαν να πετούν καρέκλες σε αυτούς της Cardiff με αποτέλεσμα οι δεύτεροι να ξεσηκωθούν και να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο!


Τα τελευταία χρόνια το ντέρμπι έχει "ρίξει τους ρυθμούς του" κυρίως λόγω της μείωσης των κρουσμάτων χουλιγκανισμού αλλά και επειδή οι 2 ομάδες είναι σπάνια στην ίδια κατηγορία. Η σεζόν 2013-14 ήταν η πρώτη και η τελευταία όπου οι 2 ομάδες ήταν μαζί στην Premier League.


Φέτος θα έχουμε την τύχη να ξαναζήσουμε το μεγάλο αυτό ντέρμπι καθώς οι 2 ομάδες αγωνίζονται στην Championship. Ετοιμαστείτε λοιπόν διότι την επόμενη Κυριακή 27/10 έχουμε ντέρμπι!


Το επόμενο Derby Wednesdays θα είναι δυστυχώς και το τελευταίο, διότι δεν υπάρχουν άλλες μεγάλες κόντρες για να αναλύσουμε. Σας υποσχόμαστε όμως ότι οι Τετάρτες δεν θα γίνουν βαρετές και θα επιστρέψουμε με νέα στήλη!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page