top of page

Derby Wednesdays - Dons Derby

Αυτό θα είναι ένα Derby Wednesdays ελαφρώς διαφορετικό από τα υπόλοιπα, γιατί κυρίως θα σας διηγηθούμε μια ιστορία και λιγότερο ένα ντέρμπι.



Η πολυαγαπημένη μας Wimbledon FC, ήταν μια ομάδα που ανεβοκατέβαινε τις μικρότερες κατηγορίες στο Αγγλικό σύστημα. Όμως όλα άλλαξαν στα τέλη της δεκαετίας του 70 όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στις κατηγορίες της Football League. Εκεί, σαν άλλο παραμύθι, μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να ανέβει στην Πρώτη Κατηγορία και να κοιτάξει στα μάτια όλες τις μεγάλες ομάδες. Κορυφαία της στιγμή ήταν η νίκη της επί της Liverpool στον τελικό του FA Cup το 1988. Δυστυχώς όμως όλες οι επιτυχίες δεν έφεραν οικονομική ευημερία στον σύλλογο ο οποίος στις αρχές της δεκαετίας του 2000 βρισκόταν σχεδόν υπό κατάρρευση.


Ο τότε πρόεδρος της Pete Winkelman πήρε την απόφαση να μετακομίσει την ομάδα στο Milton Keynes, σε μια περιοχή που δεν είχε καμία σχέση με την ιστορία της ομάδας που γράφτηκε στο νότιο Λονδίνο. Η απόφαση αυτή δεν άρεσε καθόλου στους fans κυρίως γιατί η ομάδα που ιστορικά υπήρχε στην περιοχή τους (από το 1889) θα μετακόμιζε 90χλμ. μακριά, αλλά και επειδή ο Winkelman είχε το κέντρο των επιχειρήσεών του εκεί και τον συνέφερε να φέρει και την ομάδα οικονομικά. Έτσι λοιπόν οι fans δημιούργησαν την AFC Wimbledon.


Η μετακόμιση της Wimbledon FC έγινε τελικά το 2003 και η μετονομασία της σε MK Dons έναν χρόνο αργότερα. Η Dons υπερηφανευόταν μέχρι και το 2007 για τα κατορθώματα της παλιάς Wimbledon κάτι που δεν άρεσε καθόλου στους fans της νεοσύστατης ομάδας.


Λόγω του ότι η νέα Wimbledon αρχικά αγωνιζόταν σε χαμηλές κατηγορίες, οι δύο ομάδες κατάφεραν πρώτη φορά να συναντηθούν στις 2 Δεκεμβρίου του 2012 στο Milton Keynes για τον 2ο γύρο του FA Cup. Σε ένα αξέχαστο ματς, ο Jon Otsemobor έδωσε πανηγυρική πρώτη στους γηπεδούχους κάνοντας στις καθυστερήσεις του αγώνα το 2-1. Τη σεζόν 2014-15 οι δυο τους συναντήθηκαν στον 1ο γύρο του League Cup με την MK Dons να παίρνει ξανά την πρόκριση, ενώ ξανασυναντήθηκαν στο League Trophy με τη Wimbledon να παίρνει μεγάλη πρόκριση μέσα στο Milton Keynes με γκολ του τεράστιου Adebayo Akinfenwa.


Εμείς στο Pub Tales χαρήκαμε αρκετά που η MK Dons κατάφερε να ανέβει ως 3η από τη League Two στη League One, διότι η Wimbledon δεν έπεσε και αυτό σημαίνει πως στην ερχόμενη σεζόν θα δούμε 2 απολαυστικά Dons Derby! Ευτυχώς όμως δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε τόσο πολύ καθώς οι 2 ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στον 1ο γύρο του League Cup στις 13 Αυγούστου!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page