top of page

Derby Wednesdays - Dundee Derby

Το Νταντί είναι η 4η μεγαλύτερη πόλη στη Σκωτία πίσω από τη Γλασκώβη, το Εδιμβούργο και το Αμπερντίν. Αρκετά γνωστή για το εμπόριο της γιούτας (φυτό από το οποίο φτιάχνεται ένα είδος σχοινιού) αλλά και για το ντέρμπι μεταξύ των δύο μεγάλων συλλόγων της πόλης, την Dundee United Football Club και την Dundee Football Club (Official).



Η συγκεκριμένη κόντρα είναι καθαρά τοπική, παρά το γεγονός ότι η United ιδρύθηκε αρχικά ως Dundee Hibernian με αρκετά έντονο το Ιρλανδικό στοιχείο, κάτι που σήμερα δεν υπάρχει στο κλαμπ, κάτι που ισχύει έντονα στο Old Firm. Οι δύο ομάδες μάχονται κυρίως για τα σκήπτρα της πόλης.


Χρονολογικά η Dundee ήταν αυτή που δημιουργήθηκε πρώτη αλλά και αυτή που ήταν κυρίαρχη στα αρχικά μεταξύ τους ματς μέχρι και τη δεκαετία του 70. Τη δεκαετία του 80 όμως οι Terrors (όπως είναι το παρατσούκλι της United) ήταν ακριβώς αυτό. Φόβος και τρόμος για όλες τις ομάδες στο Σκωτσέζικο ποδόσφαιρο. Από τότε κερδίζει και τα περισσότερα ματς ενάντια στη μεγάλη τοπική αντίπαλο.


Η συγκεκριμένη κόντρα θυμίζει πολύ το ντέρμπι του Merseyside. Υπάρχουν πολλές οικογένειες που έχουν φιλάθλους και από τις δύο ομάδες και πηγαίνουν όλοι μαζί στα γήπεδα.


Το πιο παράδοξο γεγονός όμως στη συγκεκριμένη κόντρα είναι ότι οπαδοί και των δύο ομάδων έχουν δημιουργήσει κοινή ομάδα hooligans με την ονομασία Dundee Utility. Αντίπαλοί τους είναι κάθε ομάδα εκτός της πόλης!


Bonus Fact τα 2 γήπεδα των ομάδων έχουν την μικρότερη απόσταση από κάθε άλλα γήπεδα στην Μεγάλη Βρετανία! Τα 2 κέντρα των γηπέδων απέχουν σε ευθεία γραμμή μόλις 285 μέτρα!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page