top of page

Derby Wednesdays - East Anglia Derby

Η περιοχή East Anglia της Αγγλίας είναι αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά της, το ανατολικό κομμάτι της χώρας. Σε εκείνο το κομμάτι υπάρχουν δύο σχετικά φιλήσυχες και ειρηνικές κομητείες, το Norfolk και το Suffolk, με πρωτεύουσες το Nowrich και το Ipswich αντίστοιχα.



Όλα αυτά όμως αλλάζουν όταν οι τοπικές ομάδες αναμετρούνται μεταξύ τους. Norwich City FC και Ipswich Town Football Club έχουν προσφέρει στο παρελθόν συγκινητικές αναμετρήσεις με πολύ θέαμα αλλά και βία. Ο μοναδικός στους στόχος, η νίκη, θα τους δώσει τον τίτλο του "Pride of Anglia". Τουλάχιστον μέχρι το επόμενο ντέρμπι.


Η πρώτη τους ανεπίσημη αναμέτρηση έγινε το μακρινό 1902 και βρήκε νικητές τα Καναρίνια με 1-0. H πρώτη επίσημη αναμέτρηση ήταν το 1939 όπου έληξε 1-1. Θα σας αναφέρουμε δύο πολύ χαρακτηριστικές αναμετρήσεις. Το 1973 στον διπλό τελικό του Texaco Cup επικράτησε η Ipswich με συνολικό σκορ 4-2 κερδίζοντας και τα δύο ματς. Το 1985 αναμετρήθηκαν στον ημιτελικό του League Cup. Η Ipswich κέρδισε 1-0 τον πρώτο αγώνα στο Portman Road. Στο Carrow Road όμως η Norwich επικράτησε με το ίδιο σκορ και στην παράταση ο τεράστιος Steve Bruce σκόραρε και την έστειλε στον τελικό (τον οποίο κέρδισε επίσης).


Σε γενικές γραμμές υπάρχει ισορροπία στις αναμετρήσεις με την Ipswich να μετράει 60 νίκες, την Nowrich 57, ενώ 28 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.


Θα θέλαμε προσωπικά να ευχαριστήσουμε και να κεράσουμε ένα τελάρο μπύρες τον θεούλη που εμπνεύστηκε το δεύτερο όνομα της αναμέτρησης. Την ονόμασε Old Farm για να θυμίζει το Old Firm της Σκωτίας, αλλά και επειδή η περιοχή είναι γεμάτη φάρμες!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page