top of page

Derby Wednesdays - Highland Derby

Το βορειότερο ντέρμπι όχι μόνο στη Σκωτία, αλλά σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο! Η Inverness Caledonian Thistle FC ενάντια στην Ross County Football Club.



To Inverness απέχει από την μικρή πόλη Dingwall μόλις 16 χιλιόμετρα. Και οι 2 αυτές πόλεις βρίσκονται στα Σκωτσέζικα Highlands. Μπορεί το κρύο να είναι τσουχτερό, όμως στο συγκεκριμένο ντέρμπι πάντα ανάβουν τα αίματα, διότι κρίνεται ο άτυπος πρωταθλητής των Highlands.


Η κόντρα ουσιαστικά ξεκίνησε το 1994 όταν η Caledonian F.C. ενώθηκε με την Inverness Thistle F.C. Έτσι η Ross County είχε πλέον έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο στις χαμηλότερες κατηγορίες.


Οι δυό ομάδες αγωνίζονταν αρχικά στην τέταρτη εθνική κατηγορία, όμως είχαν αρκετή ανάπτυξη και έφτασαν να αγωνίζονται και οι δυο στην Premiership τη σαιζόν 2012–13. Μάλιστα για λίγους μήνες είχαν στη κατοχή τους τα 2 Σκωτσέζικα Κύπελλα. Η Inverness είχε κερδίσει το Κύπελλο του 205 και η Ross County το League Cup τον Μάρτιο του 2016.


Μπορεί τα ντέρμπι να χαρακτηρίζονται από συχνή βία σκληρά μαρκαρίσματα και πολλές όμορφες κουβέντες μεταξύ των παικτών, αλλά έκτος γηπέδου οι ομάδες έχουν σχετικά καλές σχέσεις και συνεργάζονται για το καλό της ακαδημίας ποδοσφαίρου των Highlands.


Οι αγαπημένοι μας Σκωτσέζοι εκτός από Highland Derby αρέσκονται στο να αναφέρονται στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ως Cold Firm. Ο λόγος... προφανής! Για τα Highlands μιλάμε!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page