top of page

Derby Wednesdays - Isles of Scilly Derby

Οι Νήσοι του Σίλι είναι ένα αρχιπέλαγος νοτιοδυτικά των ακτών της Κορνουάλης. Αποτελούνται από 145 νησιά, εκ των οποίων μόλις 5 έχουν μόνιμους κατοίκους. Ο συνολικός πληθυσμός του αρχιπελάγους είναι 2300 κάτοικοι (όσο και οι Παξοί περίπου). Στο St Mary's, το μεγαλύτερο από τα νησιά, εδρεύουν οι δύο μοναδικές ομάδες της περιοχής, οι Garrison Gunners και οι Woolpack Wanderers.



Σε αυτό το τοπικό ντέρμπι θα πρέπει να ξεχάσετε σχεδόν όσα ξέρετε για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το αγαπημένο μας άθλημα. Οι δυο ομάδες ανταγωνίζονται μεταξύ τους περίπου 20 φορές τον χρόνο, συνήθως τις Κυριακές. Οι παίκτες πριν τον αγώνα συνηθίζουν να καθαρίζουν το γήπεδο, να μπαλώνουν τις τρύπες στα δίχτυα καθώς και τις τρύπες στο γήπεδο που δημιουργούν οι λαγοί. Έπειτα παίζουν κανονικά και ανταγωνίζονται φίλους και συγγενείς, διότι όλοι είναι μεταξύ τους γνωστοί και φίλοι.


Κάθε boxing day γίνεται ένας παραδοσιακός αγώνας νέων εναντίον βετεράνων. Συνήθως γίνεται με μεθυσμένους παίκτες καθώς όλοι καλοπερνάνε στις pubs το προηγούμενο βράδυ. Το πιο όμορφο αλλά και παράξενο χαρακτηριστικό αυτού του ντέρμπι είναι το ετήσιο draft που γίνεται το καλοκαίρι πριν ξεκινήσει η σεζόν.


Οι 2 αρχηγοί των ομάδων, καθώς και όλοι οι διαθέσιμοι παίκτες μαζεύονται σε μια Pub ώστε να φτιάξουν την ομάδα τους για τη νέα χρονιά. Προσπαθούν να κατανέμουν το έμψυχο δυναμικό όσο το δυνατόν πιο ισοδύναμα γίνεται ώστε τον ντέρμπι να είναι ισάξιο και κάθε αγώνας να μοιάζει ξεχωριστός. Πολλές φορές όμως λόγω τραυματισμών ή λόγω φόρτου εργασίας από τις κανονικές δουλειές τους οι ομάδες κατεβάζουν οριακά 11αδα.


Ο ρομαντισμός περισσεύει στο πιο μικρό ντέρμπι της πιο μικρής λιγκας στον κόσμο. Εάν θέλετε να παρακολουθήσετε αυτό το ντέρμπι από κοντά θα πρέπει να κάνετε ένα ταξίδι μέχρι την Κορνουάλη και να πάρετε το αεροπλάνο για το αεροδρόμιο του St Mary's. Εμείς πάντως το έχουμε στο πλάνο μας

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page