top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • Spotify
  • YouTube

Derby Wednesdays - Leeds VS Millwall

Δύο πολύ ιστορικές ομάδες. Δύο πολύ μισητές ομάδες από τους μέσους οπαδούς. Είναι λογικό προφανώς να βρίσκονται σε κόντρα, έστω και αν αυτή ουσιαστικά ξεκίνησε το 2007.



Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Leeds United και Millwall Football Club ήρθαν αντιμέτωπες πρώτη φορά το 1930 στην τότε δεύτερη κατηγορία. Επειδή συνήθως βρίσκονταν σε διαφορετική κατηγορία οι αναμετρήσεις τους ήταν πολύ σπάνιες. Μέχρι το 2003 είχαν συναντηθεί μόλις 12 φορές.


Η σεζόν 2003-2004 ήταν η τελευταία για τη Leeds στην Premier League. Τότε άρχισαν οι συναντήσεις με τη Millwall να γίνονται πιο συχνές αλλά και πιο βίαιες. Η αρχή του κακού όμως έγινε χαμηλότερα, στη League One τη σεζόν 2007-2008. Στις 27 Οκτωβρίου του 2007 οι οπαδοί της Millwall έσπασαν τα τζάμια των λεωφορείων που τους μετέφεραν στο Elland Road και προκάλεσαν διάφορους άλλους βανδαλισμούς. Οι οπαδοί της Leeds είχαν στήσει καρτέρι έξω από τη κερκίδα των φιλοξενούμενων και τους περίμεναν. Η σύρραξη δεν άργησε να γίνει, το ξύλο έδινε και έπαιρνε και η αστυνομία μάζευε κόσμο για προσαγωγή με το τσουβάλι! Για το τυπικό το συγκεκριμένο ματς έληξε 4-2 υπέρ των Άσπρων.


Από τότε σε κάθε ματς οι αστυνομικές δυνάμεις είναι πολύ ισχυρές. Από το 2011 η κόντρα συνεχίζεται στην Championship. Οι φίλοι των λιονταριών συχνά πικάρουν τους οπαδούς της Leeds παρουσιάζοντας στο γήπεδο Τούρκικες σημαίες και οι οπαδοί συχνά φορούν φανέλες της Galatasaray. Για όποιον δε γνωρίζει, 2 φίλαθλοι της Leeds δολοφονήθηκαν από Τούρκους χούλιγκανς λίγο πριν τον ημιτελικό του Κυπέλλου UEFA το 2000.


Από τα ντέρμπι που πραγματικά θα ήθελες να το δεις μέσα από την εξέδρα. Να νοιώσεις τον παλμό στις pubs πριν και μετά τον αγώνα. Και φυσικά να πανηγυρίσεις σαν τρελός στο τέλος.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page