top of page

Derby Wednesdays - Lincolnshire Derby

Το Lincolnshire είναι μια κομητεία στα ανατολικά της Αγγλίας και η δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση. Είναι μια περιοχή με αρκετά ιστορικά μνημεία και ανεπτυγμένο γεωργικό τομέα. Επίσης έχει δώσει το όνομά της στο τοπικό ντέρμπι μεταξύ



Ο χαρακτήρας του ντέρμπι είναι αρκετά τοπικιστικός μιας και Lincoln και Grimsby είναι οι 2 μεγαλύτερες πόλεις της περιοχής. Το Lincoln είναι η πρωτεύουσα της κομητείας καθώς και το πολιτιστικό κέντρο ενώ το Grmisby είναι το μεγαλύτερο λιμάνι στη περιοχή και το κέντρο του εμπορίου. Όπως καταλαβαίνετε, όπως σε κάθε περιοχή που σέβεται τον εαυτό της οι δύο μεγαλύτερες πόλεις πάντα έχουν μίσος η μια για την άλλη και αυτό δε θα μπορούσε να λείπει και από το ποδόσφαιρο.


Το πρώτο ματς έγινε το μακρινό 1884 με την Grimsby να επικρατεί 1-0. Από τότε, έχουν αναμετρηθεί ακόμα 113 φορές με τη Grimsby να μετράει 49 νίκες και τη Lincoln 32. Παλαιότερα το ντέρμπι δεν είχε τόσο φανατικό κοινό καθώς οι δύο ομάδες αγωνίζονταν σε αρκετά χαμηλές κατηγορίες. Παρά το γεγονός πως καμία ακόμα δεν έχει αγωνιστεί σε πρώτη κατηγορία την μεταπολεμική εποχή, οι οπαδοί πλέον τρέφουν μεγάλο μίσος για τον άσπονδο εχθρό.


Το 2005 ένας φίλαθλος της Lincoln μαχαιρώθηκε έξω από το γήπεδο της Grimsby Blundell Park λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ενώ ακόμα είχαν σημειωθεί αρκετές βίαιες συμπλοκές μεταξύ των οπαδών καθώς και υλικές ζημιές στην περιοχή. Λίγα χρόνια ένας σεκιουριτάς δέχτηκε μια καρέκλα στο κεφάλι η οποία εκσφενδονίστηκε από κάποιον οπαδό σε επεισόδια εντός γηπέδου. Ευτυχώς τέτοιου είδους επεισόδια σπανίζουν αλλά το μίσος καλά κρατεί.


Επειδή όπως είπαμε και παραπάνω το Lincolnshire είναι μια αρκετά μεγάλη περιοχή, στον όρο Lincolnshire Derby μπορούν να προστεθούν και οι αναμετρήσεις των Grimsby και Lincoln με τις

της League One καθώς και με τις

της National League North (6η κατηγορία) και

που αγωνίζεται στην Northern Premier League Premier Division (7η κατηγορία).


Μια κόντρα που κρατάει καλά στην πάροδο του χρόνου. Δύο πόλεις με διαφορετικό χαρακτήρα, ανθρώπους και αύρα αλλά και με την ίδια αγάπη για το ποδόσφαιρο!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page