top of page

Derby Wednesdays - M1 Derby

Αφήνουμε τη πρωτεύουσα για να μεταφερθούμε λίγο παραέξω. Πιο συγκεκριμένα, στις κομητείες Bedfordshire, όπου εδρεύει η Luton Town Football Club, και Hertfordshire, όπου εδρεύει η Watford FC. Η ονομασία του ντέρμπι προέρχεται από τον αυτοκινητόδρομο Μ1 που συνδέει τις 2 αυτές πόλεις. Επίσης, λόγω των κομητειών, το ντέρμπι ονομάζεται και Beds–Herts.



Οι δυο τους συναντήθηκαν πρώτη φορά το μακρινό 1885 όπου σε φιλική αναμέτρηση η Watford ήταν νικήτρια με 1-0. Σιγά σιγά οι δυο ομάδες ανέβαιναν τις σκαλοπάτια στην ιεραρχία του Αγγλικού ποδοσφαιρικού συστήματος και μέχρι τη περίοδο του μεσοπολέμου είχαν φτάσει να αγωνίζονται στις μεγάλες κατηγορίες.


Η κόντρα τους άνθησε αρκετά τη δεκαετία του 80 όπου έπαιζαν στη πρώτη κατηγορία. Μάλιστα το 1984 σε μια μεταξύ τους αναμέτρηση, η Watford έφυγε νικήτρια από το καυτό Kenilworth Road όμως έχασε με κόκκινη κάρτα τον αρχηγό της Wilf Rostron, ο οποίος δεν θα αγωνιζόταν στον τελικό του FA Cup όπου η ομάδα είχε προκριθεί. Εν τέλει οι Hornets ηττήθηκαν από την Everton, και έριξαν το φταίξιμο στη μισητή Luton!


Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2002 σε μια αναμέτρηση για το League Cup στο Vicarage Road, ο διαιτητής αναγκάστηκε να αναβάλλει την έναρξη του αγώνα για πάνω από 15 λεπτά λόγω επεισοδίων εντός και εκτός γηπέδου. Επιπλέον δεν τηρήθηκε και 1 λεπτού σιγή για τον 1 χρόνο μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 και το τρομοκρατικό χτύπημα στους δίδυμους πύργους, και πάλι λόγω των φασαριόζων οπαδών! Εκείνη την ημέρα η αστυνομία προχώρησε σε 29 συλλήψεις από οπαδούς και των 2 ομάδων.


Το παράδοξο είναι πως ενώ η Watford είναι παραδοσιακά σε ανώτερη κατηγορία από τη Luton, στα μεταξύ τους μας οι Hatters είναι αυτοί που έχουν το προβάδισμα με 53 νίκες έναντι μόλις 36 της Watford (29 ισοπαλίες).

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page