top of page

Derby Wednesdays - M69 Derby

38 ολόκληρα χιλιόμετρα χωρίζουν την πόλη του Leicester από το Coventry. Τις 2 πόλεις ενώνει ο αυτοκινητόδρομος Μ69, ο οποίος έδωσε και το όνομά του στην κόντρα μεταξύ Leicester City Football Club και Coventry City FC.



Μπορεί οι δυο τους να μη θεωρούν ο ένας τον άλλον ως τον μεγαλύτερο αντίπαλο, αλλά ανέκαθεν οι αγώνες μεταξύ τους ήταν αρκετά μαχητικοί. Μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 2000, η κόντρα είχε τα σκαμπανεβάσματά της. Αυτό κυρίως επειδή οι δυο ομάδες δεν ήταν κάθε χρόνο στην ίδια κατηγορία.


Η κόντρα όμως εντάθηκε την περίοδο 2007-2012 όπου οι δύο ομάδες βρίσκονταν στην Championship και μάχονταν κάθε χρόνο (με εξαίρεση τη σεζόν 2008-09). Σε αυτό να πούμε πως βοήθησε και το γεγονός πως η μεγάλη αντίπαλος της Coventry, Aston Villa, αγωνιζόταν στην Premier League κάνοντας έτσι τους Sky Blues να έχουν τις Αλεπούδες ως τον μεγάλο αντίπαλο στην κατηγορία.


Αξέχαστο θα μείνει το ματς που έγινε στις 23 Φεβρουαρίου του 2008 όταν οπαδοί της Leicester έκαναν έφοδο σε διάφορες pubs στο Coventry πριν τον αγώνα με αποτέλεσμα να υπάρξουν βίαιες μαζικές συμπλοκές. Η αστυνομία τότε προχώρησε σε 8 συλλήψεις. Για την ιστορία ο αγώνας έληξε 2-0 υπέρ της Coventry.


Από το 2012 όπου οι Sky Blues υποβιβάστηκαν το μίσος μεταξύ των οπαδών έχει μειωθεί αρκετά. Οι μεγάλες επιτυχίες της Leicester πλέον την έψουν ανεβάσει επίπεδο σαν ομάδα και το σενάριο επιστροφής σε χαμηλότερη κατηγορία ώστε να βρεθεί με την Coventry μόνο πιθανό δεν ακούγεται. Δυστυχώς και η Coventry έχει αρκετά προβλήματα και δεν θα τη δούμε εύκολα να ανεβαίνει ώστε να βρεθεί ξανά με τις Αλεπούδες σε αναβίωση της παλιάς τους κόντρας.


Ας ελπίσουμε να κληρωθούν στο FA Cup ή στο Leagu Cup. Αν συμβεί αυτό, ετοιμαστείτε για ένα ντέρμπι από τα παλιά!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page