top of page

Derby Wednesdays - New Firm

Το Derby Wednesdays επιστρέφει εκεί όπου ξεκίνησε (στη Σκωτία) και μας φέρνει μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα κόντρα. Αυτή μεταξύ Aberdeen Football Club και Dundee United Football Club.



Ουσιαστικά μιλάμε για το ντέρμπι της Βορειοανατολικής Σκωτίας, μεταξύ της 3ης και της 4ης μεγαλύτερης πόλης. Οι 2 ομάδες ποτέ δεν είχαν μεγάλη αντιπαλότητα μέχρι τη δεκαετία του 80 όπου κατάφεραν να σπάσουν το δίπολο των ομάδων του Old Firm και να θεωρούνται για μερικές σεζόν οι καλύτερες ομάδες στη χώρα.Έτσι λοιπόν πήρε το όνομά του αυτό το ντέρμπι ως η συνέχεια του παραδοσιακού Old Firm. Με την ίδια ονομασία βέβαια υπάρχει και το μεγάλο ντέρμπι της Δανίας μεταξύ Κοπεγχάγης και Μπρόντμπι.


Για να καταλάβετε, η Aberdeen κατέκτησε εκείνη την περίοδο 3 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα 2 λιγκ καπ, ένα κύπελλο κυπελλούχων και ένα Ευρωπαϊκό σούπερ καπ. Ενώ η Dundee United κατέκτησε 1 πρωτάθλημα 2 λιγκ καπ, ήταν φιναλίστ σε 4 τελικούς κυπέλλου, φιναλίστ στον τελικό του κυπέλλου UEFA το 1987 (έχασε σε διπλούς τελικούς από την Σουηδική Γκέτεμποργκ) και έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών τη σεζόν 1983-84. Η μόνη φορά που βρέθηκαν οι 2 τους σε κάποιον τελικό ήταν το 1979 για το Λιγκ Καπ όπου νικήτρια ήταν η Dundee United σε διπλούς τελικούς.


Από τότε υπήρξε μια μαζική αποδυνάμωση στις ομάδες και δεν θεωρούνταν υπολογίσιμοι αντίπαλοι για τους μεγάλους της Γλασκώβης. Οι τελευταίοι τίτλοι που κατέκτησαν ήταν το λιγκ καπ του 2014 για την Αμπερντίν και το κύπελλο του 2010 για την ομάδα από το Νταντί.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page