top of page

Derby Wednesdays - North Derby

Μπορεί το Highland Derby που σας παρουσιάσαμε πριν από δύο εβδομάδες να είναι το πιο βόρειο από άποψη Γεωγραφίας, αλλά το North Derby είναι η κόντρα μεταξύ των δύο πιο βόρειων πόλεων της Σκωτίας. Inverness Caledonian Thistle FC εναντίον Aberdeen Football Club.



Η κόντρα ουσιαστικά ξεκίνησε στη δεκαετία του 2000 όπου καμία από τις 2 ομάδες δεν είχε κάποιον μεγάλο αντίπαλο στη Σκωτσέζικη Premiership. Σε αυτό βοήθησε αρκετά και το γεγονός ότι η Inverness αγωνιζόταν στο γήπεδο της Aberdeen, λόγω του ότι το γήπεδό της γινόταν ανακατασκευή. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στους οπαδούς των Reds και τα συνθήματα εναντίον της Inverness δεν άργησαν να έρθουν. Οι Highlanders δεν ήθελαν και πολύ, άρχισαν και εκείνοι με τη σειρά τους τα συνθήματα και... εγένετο North Derby!


O πιο σημαντικός αγώνας μεταξύ των 2 ομάδων έγινε στις 16 Μαρτίου του 2004 όπου αναμετρήθηκαν στον τελικό του League Cup στην Γλασκώβη. Εκεί, σε ένα ματς που τα είχε όλα εκτός από γκολ, οι Κόκκινοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν το πολυπόθητο τρόπαιο κερδίζοντας με 4-2 στα πέναλτι.


Δε ξέρουμε αν θα αντέχατε τον παγωμένο Σκωτσέζικο βορρά, αλλά σίγουρα με λίγη μπύρα το συγκεκριμένο ντέρμπι θα είναι μαγικό από κοντά!


Έτσι λοιπόν κλείνουμε τον Σκωτσέζικο Σεπτέμβρη. Ακολουθεί ο Οκτώβριος με μερικά ακόμα ντέρμπι από την Αγγλία, καθώς θα είναι και ο τελευταίος μήνας του Derby Wednesdays

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page