top of page

Derby Wednesdays - Tyne-Tees Derby

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο Derby Wednesdays, η Middlesbrough FC είναι η ομάδα που μπαίνει σφήνα στο δίπολο Newcastle-Sunderland στην Βορειοανατολική περιοχή της Αγγλίας.



Και σε αυτό το ντέρμπι το όνομα έχει δοθεί από τους ποταμούς Tyne και Tees που διασχίζουν το Newcastle και το Middlesbrough αντίστοιχα.


Οι οπαδοί της Newcastle United μπορεί να θεωρούν ως άσπονδο εχθρό τη Sunderland όμως ο νούμερο 2 εχθρός είναι ξεκάθαρα η Middlesbrough. H κόντρα τους όμως ξεκίνησε ουσιαστικά τη δεκαετία του 90 όπου Newcastle και Middlesbrough ήταν στη πρώτη κατηγορία ενώ η Sunderland ήταν σε χαμηλότερες. Έτσι οι δύο ομάδες έκαναν το τοπικό ντέρμπι ακόμα μεγαλύτερο λόγω της παρουσίας τους στην Premier League.


Το κλίμα στο Βορειοανατολικό κομμάτι της Αγγλίας είναι σχετικά κρύο όμως οι οπαδοί των δύο ομάδων πάντα είναι θερμόαιμοι και δεν έχουν λείψει αρκετά επεισόδια.


Δυστυχώς το ντέρμπι έχει παρακμάσει τα τελευταία χρόνια καθώς οι δύο ομάδες βρίσκονται συχνά σε διαφορετικές κατηγορίες. Ελπίζουμε να βρεθούν όμως να βρεθούν ξανά στην ίδια κατηγορία ώστε να ζήσουμε όμορφες στιγμές. Γιατί όχι και με τη Sunderland ώστε να...δέσει το γλυκό!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page