top of page

Derby Wednesdays - West Lancashire Derby

Στα δυτικά του Lancashire υπάρχουν δύο πόλεις που η κόντρα τους κρατάει χρόνια. Και αυτό φυσικά έχει μεταδοθεί και στις ποδοσφαιρικές ομάδες. Είναι γνωστό και ως Μ55 Derby λόγω του αυτοκινητόδρομου που ενώνει τις πόλεις όπου εδρεύουν οι Preston North End Football Club και η Blackpool FC.


Η κόντρα κρατάει από το 1901 όπου πρωτοσυναντήθηκαν στο Bloomfield Road της Blackpool με την Preston να φεύγει νικήτρια με 1-4. Η κάθε ομάδα θεωρεί την αντίπαλη ως τον πιο σημαντικό αντίπαλο και τα ματς αυτά έχουν ξεχωριστή σημασία για τους φιλάθλους και τους παίκτες.

Οι fans της Preston φωνάζουν κοροϊδευτικά αυτούς της Βlackpool ως Donkey Lashers αναφερόμενοι στους γαϊδάρους που υπάρχουν στη παραλία του Blackpool. Από την άλλη οι οπαδοί της Blackpool αποκαλούν τους αντιπάλους τους Nobbers χλευάζοντας με αυτόν τον τρόπο τη λέξη North στο Preston North End.

Αξέχαστο θα μείνει ένα ματς το 1970 όπου οι δύο ομάδες αγωνίζονταν τότε στη Δεύτερη κατηγορία. Με νίκη 0-3 μέσα στο Preston, η Blackpool εξασφάλισε τον τίτλο και την άνοδο στην Πρώτη Κατηγορία, ενώ η North End υποβιβάστηκε στην Τρίτη.

Οι φίλαθλοι της Preston όμως μπορούν να υπερηφανεύονται περισσότερο διότι σε συνολικά 95 αναμετρήσεις έχουν 45 νίκες ενώ η Blackpool 30.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page