top of page

Derby Wednesdays - Wool City Derby

Ένα ντέρμπι από τα παλιά. Για την ακρίβεια από τα πολύ παλιά.


Γνωστό ως και Bradford Derby, πήρε την ονομασία του από την μεγάλη παραγωγή μαλλιού που παραδοσιακά έχει η πόλη του Bradford. Μιλάμε φυσικά για τις 2 ομάδες της πόλης, την Bradford City AFC και την Bradford Park Avenue - Official.



To πρώτο του ματς ήταν το μακρινό 1912, για το FA Cup, λίγο καιρό αφού η City κέρδισε το τρόπαιο (το 1911 απέναντι στη Newcastle). To πρώτο ματς πρωταθλήματος όμως ήταν το (επίσης μακρινό) 1914 μπροστά σε σχεδόν 30.000 κόσμο. Για την εποχή το νούμερο αυτό ήταν πραγματικά τεράστιο.


Έκτοτε, η Park Avenue ακολούθησε φθίνουσα πορεία και τα ντέρμπι γίνονταν όλο και πιο σπάνια. Βρέθηκαν αρκετές φορές ξανά αλλά σε χαμηλότερες κατηγορίες. Το παράδοξο βέβαια είναι πως η Park Avenue είναι αυτή που έχει τις περισσότερες νίκες σε επίσημα ματς με 23 έναντι των 22 που έχει η City.


Aπό το 1974 που η Park Avenue τέθηκε σε καθεστώς διάλυσης και ξαναδημιουργήθηκε ξεκινώντας από τις πολύ χαμηλές κατηγορίες, δεν έχει υπάρξει κάποιο επίσημο ματς, παρά μόνο φιλικά.


Ευχόμαστε όλοι η Park Avenue να καταφέρει να επιστρέψει στην Football League έτσι ώστε να έχουμε την αναβίωση της παλιάς αυτής κόντρας!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page