top of page

DerbyWednesdays - West Yorkshire Derby

Το West Yorkshire είναι μια περιοχή λίγο πιο βόρεια από το Γεωγραφικό κέντρο της Αγγλίας. Είναι γνωστή κυρίως για την άνθηση της στη βιομηχανική επανάσταση κυρίως λόγω της μεγάλης παραγωγής σιδήρου. Στην περιοχή υπάρχουν τρεις ιστορικές ομάδες που βρίσκονται σε διαρκή κόντρα. H Huddersfield Town, η Leeds United και η Bradford City FC

Όπως βλέπετε και στον χάρτη οι 3 ομάδες βρίσκονται αρκετά κοντά και ο χαρακτήρας της μεταξύ τους κόντρας είναι αρκετά τοπικός.



Η Bradford θεωρεί την Leeds ως την μεγαλύτερή της αντίπαλο, το αντίστροφο όμως δεν ισχύει λόγω της ιστορικής δυναμικής των ομάδων. Η Leeds είναι μια πετυχημένη ομάδα μετίτλους και διακρίσεις και βλέπει τη Bradford ως έναν...noisy neighbour, ενώ η Bradford πάντα προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι μια άξια ομάδα και καλύτερη από τους μισητούς της γείτονες.


Όσον αφορά την κόντρα μεταξύ Huddersfield και Bradford θα σας αναφέρουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Την 1η Φεβρουαρίου του 1997, ο αμυντικός της Huddersfield Kevin Gray διέλυσε με τάκλιν το πόδι του επιθετικού της Bradford Gordon Watson. O Watson τότε ήταν ο πιο ακριβός παίκτης στην ιστορία της Bradford (575.000 λίρες) και έπαιζε μόλις το 3ο ματς του! Κατάφερε να επανέλθει σε φουλ ρυθμούς μετά από σχεδόν 2 χρόνια κάτι που οι φίλοι της Bradford δε ξεχνούν.


Τα ντέρμπι μεταξύ Huddersfield και Leeds έχουν να δείξουν μεγάλο πάθος και δίψα για τη νίκη. Oι οπαδοί της Leeds θεωρούν και την Huddersfield ως έναν ακόμα ενοχλητικό γείτονα, κάτι που δεν ισχύει για τους terries οι οποιόι μισούν τη Leeds θανάσιμα.


Οι 3 τους έχουν συναντηθεί συνολικά 155 φορές. Περισσότερες νίκες έχει η Huddersfield (52) ακολουθεί η Leeds με 41 ενω η Bradford έχει μόλις 16.


Εσείς ποια από τις 3 προτιμάτε και γιατί;


ΥΓ. ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page