top of page

Ένας πολύ δύσκολος τραυματισμός

Στις 8 Νοεμβρίου του 2022, ο 24χρονος παίκτης της Bath City, Alex Fletcher, είχε ένα πολύ τρομακτικό ατύχημα στο γήπεδο. Σε μια φάση διεκδίκησης της μπάλας, ο Fletcher βρέθηκε να σκάει με το κεφάλι του σε έναν τσιμεντένιο τοίχο που υπήρχε κοντά στο τέρμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο παίκτης να πάθει κάταγμα στο κρανίο και να χρειάζεται επειγόντως χειρουργείο.



Το ιατρικό team της ομάδας λειτούργησε άμεσα μεταφέροντας τον παίκτη στο νοσοκομείο. Ο Fletcher είχε καθ όλη τη διάρκεια της μεταφοράς του τις αισθήσεις του αλλά με το που έφτασε στο νοσοκομείο τις έχασε. Το χειρουργείο έγινε με επιτυχία, όμως ο παίκτης έμεινε σε κόμμα για 5 ολόκληρες μέρες.


Αυτές οι μέρες έμοιαζαν σαν αιώνας για την οικογένειά του αλλά και για την αρραβωνιαστικιά του, Ellie, η οποία είχε ειδοποιηθεί από την πρώτη στιγμή του ατυχήματος. Ο ιατρός που έκανε το χειρουργείο της είπε πως η ζημιά φαινόταν σαν ατύχημα με μοτοσυκλέτα, παρά σαν κάποιος ποδοσφαιρικός τραυματισμός. Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη, και μάλιστα μια από τις αρχικές εκτιμήσεις, ήταν το ότι ο Fletcher μπορεί να έχει πολλά κινητικά προβλήματα, θέματα με τη μνήμη του, ή ακόμα να χάσει και τη ζωή του. Ευτυχώς εν τέλη όλα πήγαν καλά.


Μετά το χειρουργείο, ένας φίλος της ομάδας ξεκίνησε μια εκστρατεία crowdfunding προκειμένου να βοηθήσει τον παίκτη στα επόμενα βήματά του. Το ποσό έφτασε στις 18 χιλιάδες λίρες, 500 από τις οποίες δόθηκαν από την Taunton Town, μια ομάδα που επίσης αγωνίζεται στη National League South. O Fletcher έλαβε πολλά μηνύματα συμπαράστασης, μέχρι και από τον ομοσπονδιακό προπονητή της εθνικής Αγγλίας, Gareth Southgate.


Πέντε μήνες μετά από αυτό το συμβάν, ο Fletcher έχει ξαναβρεί τα πατήματά του. Δυστυχώς έχει χάσει την ακοή από το αριστερό του αυτί. Παρόλα αυτά, θέλει να επιστρέψει στην ενεργό δράση και στην ομάδα του. Ελπίζει να προλάβει την προετοιμασία και να αποδείξει πως μπορεί να είναι ενεργό μέλος της ομάδας στην επόμενη σεζόν. Μέχρι τότε, ασχολείται ενεργά με τη βελτιστοποίηση της ασφάλειας των ποδοσφαιριστών στα γήπεδα, σε συνεργασία με την ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.


Κλείνοντας, να αναφέρουμε πως ο Fletcher ετοιμάζεται και για τον γάμο με την αγαπημένη του Ellie, με την οποία είναι 11 χρόνια μαζί και πέρσι επισκέφθηκαν την Κρήτη για τις διακοπές τους. Τους ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτον και θα πιούμε και μια μπύρα στην υγειά τους!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page