top of page

Ένας σκύλος στην Arsenal

Όσοι ακούσατε το πρόσφατο podcast μας (https://open.spotify.com/episode/5rL6JK1qqZTbYvnBeVoLNh?si=95366bb75db14afc ) θα ξέρετε πως η μάχη του τίτλου έχει ουσιαστικά κριθεί στην αγαπημένη μας Premier League. Για όποιον δεν το άκουσε, να τον ενημερώσουμε πως με ήττα της Arsenal σήμερα ή με νίκη της Manchester City αύριο, το πρωτάθλημα καταλήγει και μαθηματικά στους Πολίτες.



Η Arsenal, η οποία έχει κάνει μια αξιοθαύμαστη πορεία μέχρι στιγμής, μπορεί να μη πάρει το πρωτάθλημα αλλά σίγουρα έχει επιστρέψει στην ελίτ του Αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο Mikel Arteta έχει φτιάξει ένα εξαιρετικό σύνολο που θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον. Τώρα όμως αυτό που πρέπει να κάνει είναι να ασχοληθεί με την ψυχολογία των παικτών του και να μη τους αφήσει να νιώσουν πως η χρονιά ήταν μια αποτυχία.


Για αυτόν τον λόγο, αποφάσισε να επιστρατεύσει ένα νέο μέλος στην ομάδα, το γλυκύτατο Λαμπραντόρ που βλέπετε στη φωτογραφία! Ο Ισπανός προπονητής αποφάσισε να φέρει το σκυλί στην ομάδα προκειμένου να κάνει τους παίκτες να χαλαρώσουν και να τους ανεβάσει τη ψυχική διάθεση. Επιπλέον ονόμασε τον σκύλο Win ούτως ώστε οι παίκτες να επαναλαμβάνουν τη λέξη συχνά και να τη συνηθίσουν, αυξάνοντας έτσι το ηθικό τους.


Ο Artetta έχει φέρει μερικές πιο ιδιαίτερες μεθόδους προπόνησης αλλά και ψυχολογικής υποστήριξης στο προπονητικό κέντρο της Arsenal. Πριν από λίγο καιρό, συγκεκριμένα πριν από ένα ματς στο Anfield, ο Ισπανός έβαλε στα ηχεία του κέντρου το You'll Never Walk Alone στο τέρμα προκειμένου οι παίκτες να νιώσουν αυτό που θα ένιωθαν και στη γήπεδο. Επιπλέον, για να χαλαρώσουν οι παίκτες τους έβαλε να παίξουν dodgeball μετά το πέρας της προπόνησης!


Δεν ξέρουμε αν όλα αυτά τελικά βοήθησαν ή όχι την ομάδα, το μόνο σίγουρο είναι το ότι η χρονιά της Arsenal είναι μια εξαιρετική χρονιά. Οι Κανονιέρηδες έχουν επιστρέψει για τα καλά στο υψηλότερο επίπεδο. Το μόνο που μένει είναι να δούμε το πόσο θα μείνουν εκεί. Εμείς πάντως είμαστε αισιόδοξοι για αυτούς.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page