top of page

FC United of Manchester - How it started/How it's going

Ένα από τα πιο δημοφιλή meme στο Twitter αυτή τη στιγμή είναι το "How it started-How it’s going" στο οποίο δείχνεις μια φωτογραφία από το παρελθόν και μια από το παρόν. Το έχουν ποστάρει αρκετοί διάσημοι ποδοσφαιριστές αλλά και άτομα της showbiz με αποτέλεσμα να γίνει ένας μικρός χαμός και το meme να γίνει viral.

Ένα εκπληκτικό Post έκανε η F.C United of Manchester η οποία στο How it started πόσταρε τους fans που είχαν ξεσηκωθεί το 2005 και ήταν εναντίον της πώλησης της Manchester United στην οικογένεια Glazer. Στο How it's going ανέβασαν φωτογραφία από το όμορφο γήπεδό τους το Broadhurst Park.


Για όσους δε γνωρίζουν την ιστορία, το 2005 μια μερίδα οπαδών της Manchester United αποφάσισε να εγκαταλείψει την αγαπημένη της ομάδα και να δημιουργήσει μια νέα. Η ομάδα ξεκίνησε από τις πιο χαμηλές κατηγορίες στα τοπικά πρωταθλήματα του Μάντσεστερ αλλά λόγω της δυναμικής της πήρε πολλές συνεχόμενες ανόδους και πλέον αγωνίζεται Northern Premier League (Επίπεδο 7 στη πυραμίδα). Η ομάδα ανήκει κατά 100% στους οπαδούς-μέλη της οι οποίοι έχουν όλοι ίσο δικαίωμα ψήφου στις αποφάσεις της ομάδας. Πλέον είναι η μεγαλύτερη ομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο που ανήκει στους fans της.

Μετά από 9 χρόνια "συγκατοίκησης" με την Bury, η FC United of Manchester κατασκεύασε το δικό της γήπεδο! Από το συνολικό κόστος των 6,5 εκατομμυρίων λιρών, τα 3 μαζεύτηκαν από τα μέλη της ομάδας αλλά και από μέλη άλλων ομάδων που ήθελαν να υποστηρίξουν αυτό το εγχείρημα. Τα υπόλοιπα 3,5 εκατομμύρια ήταν από κρατικές επιχορηγήσεις και άλλους δημοτικούς φορείς. Η Manchester United προφανώς δεν έδωσε ούτε μία λίρα.

Έτσι λοιπόν εγκαινιάστηκε στις 29 Μαΐου 2015 το Broadhust Park χωρητικότητας 4400 θέσεων, με φιλική αναμέτρηση απέναντι στη δεύτερη ομάδα της Benfica. Η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε διότι ήταν η επέτειος της 29ης Μαΐου του 1968 τότε που η Manchester United κέρδισε το πρώτο της Κύπελλο Πρωταθλητριών απέναντι στους Πορτογάλους.

Μια ομάδα που ξεκίνησε από το όνειρο κάποιων οπαδών να πάνε κόντρα στο μοντέρνο ποδόσφαιρο, έφτασε στο να έχει το δικό της γήπεδο και πλέον τη δική της ιστορία. Το ποδόσφαιρο που αγαπάμε στα καλύτερά του. Well done lads!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page