top of page

Geography Wednesdays - South Yorkshire

Επιστρέφουμε μετά από καιρό σε ένα από τα 4 κομμάτια που σχηματίζουν την ευρύτερη περιοχή του Yorkshire, και σήμερα θα σας μιλήσουμε για το Νότιο κομμάτι. Το Νότιο Yorkshire έχει πληθυσμό 1.403.000 κατοίκους και είναι η δέκατη μεγαλύτερη σε πληθυσμό κομητεία. Το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων βρίσκεται στις τέσσερις μεγάλες πόλεις. Στο Sheffield (525.000), στο Doncaster (113.500), στο Rotherham (110.000) και στο Barnsley (97.000).



Όπως και στα υπόλοιπα μέρη του Yorkshire, έτσι και στον νότο κυριαρχεί το τοπικιστικό στοιχείο. Ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού ασχολείται με τη βαριά βιομηχανία και με την κατασκευή μετάλλων. Ενδεικτικό είναι πως το μοντέρνο ανοξείδωτο ατσάλι εφευρέθηκε στο Sheffield! Επίσης στο Doncaster φτιάχνονται εδώ και αρκετά χρόνια τρακτέρ αλλά και τραίνα.


Μία ακόμα "βαριά βιομηχανία" για την περιοχή είναι και το ποδόσφαιρο. Στην πόλη του Sheffield υπάρχουν οι δύο παλαιότερες ομάδες στον κόσμο. Η Sheffield FC (1857) και η Hallam FC (1860). Όλοι γνωρίζετε φυσικά και τις δύο μεγάλες ομάδες της πόλης, τη United και τη Wednesday οι οποίες έχουν υπάρξει πρωταθλήτριες και κυπελλούχοι Αγγλίας στο (μακρινό) παρελθόν. Όμως και οι υπόλοιπες πόλεις της κομητείας έχουν επαγγελματικές ομάδες. Μιλάμε φυσικά για τη Doncaster Rovers, τη Rotherham United και την Barnsley (κυπελλούχος το 1912).


Στο Νότιο Yorkshire υπάρχουν 44 ενεργά ζυθοποιεία. Οι πιο γνωστές μπύρες είναι οι Loxley, Steel City, Imperial, Abbeydale, Acorn, Blue Bee, Lost Industry και Neepsend.


Μόνο και μόνο που αποτελεί μέρος του ευρύτερου Yorkshire, το νότιο κομμάτι σε προκαλεί να το επισκεφθείς. Το Sheffield είναι μια πανέμορφη πόλη με πολύ έντονο ποδοσφαιρικό στοιχείο αλλά και μεγάλη ποδοσφαιρική ιστορία. Οι τοπικές μπύρες είναι αρκετές και σίγουρα θα βρεις αυτή που σου ταιριάζει. Τι περιμένουμε τότε; Ας πάμε!


Επόμενη στάση, η κομητεία Staffordshire!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 2/5

Barman Tales 25/4

bottom of page