top of page

Grenfell Athletic, η ομάδα που δημιουργήθηκε από μια φωτιά

Πριν από 3 χρόνια ξέσπασε μια μεγάλη πυρκαγιά στον πύργο Grenfell στο Λονδίνο, η οποία άφησε πίσω της 72 νεκρούς και ζημιές που αγγίζουν το 1 δις λίρες.

Οι άνθρωποι που έμεναν στον συγκεκριμένο ουρανοξύστη έχουν ακόμα μετατραυματικό στρες και άγχος σχετιζόμενο με την καταστροφή που έζησαν. Ένας από αυτούς είναι και ο εικονιζόμενος Joseph John. Ο John όμως, όπως και αρκετοί ακόμα που έχασαν τους δικούς τους, έχουν βρει τη γαλήνη τους στην ομάδα που δημιουργήθηκε μετά τη φωτιά, την Grenfell Athletic.


Ο δημιουργός αυτής της ομάδας ήταν ο Rupert Taylor, ο οποίος κατοικούσε κοντά στον πύργο και προπονούσε ήδη μια ακαδημία νέων παιδιών στη περιοχή, μερικά από τα οποία δεν τα ξαναείδε μετα την πυρκαγιά. Αυτό τον ώθησε στο να δημιουργήσει μια νέα ομάδα που θα είχε τη συμμετοχή όλων των κατοίκων του πύργου, κάτι που θα τους έδινε νέα κίνητρα και όρεξη για τη ζωή.

Η Grenfell Athletic αγωνίζεται στα τελευταία επίπεδα του Αγγλικού τοπικού ποδοσφαίρου, αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει τους παίκτες της ομάδας, οι οποίοι κάθε φορά που αγωνίζονται το κάνουν στη μνήμη των νεκρών της φονικής πυρκαγιάς. Η ομάδα πριν 2 χρόνια ταξίδεψε στην Ιταλία για να αντιμετωπίσει διάφορες ημι-επαγγλματικές ομάδες, κάτι που έδωσε μεγάλη χαρά στους παίκτες, πολλοί από τους οποίους δεν είχαν φύγει καν από το Λονδίνο μετά την πυρκαγιά.

Οι σημερινές μπύρες είναι όλες προς τιμήν της ομάδας αλλά και του αρχιτέκτονά της! Ευχόμαστε όλοι να τους δούμε σε μελλοντικές επιτυχίες, και γιατί όχι σε πιο υψηλά επίπεδα!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page