top of page

Gustavo Poyet, ένας μπασκετικός τύπος

Ο προπονητής της εθνικής Ελλάδος Gustavo Poyet, πέρασε αρκετά χρόνια από την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Αγγλία. Τόσο ως παίκτης (Chelsea, Tottenham) όσο και ως προπονητής (Brighton, Sunderland). Παρότι είναι ένας άνθρωπος αρκετά γνωστός για την ποδοσφαιρική του καριέρα, ο Poyet προέρχεται από μπασκετική οικογένεια, καθώς ο πατέρας του ήταν θρύλος της εθνικής Ουρουγουάης.



Ο Poyet αγαπάει το μπάσκετ σχεδόν όσο και το ποδόσφαιρο. Μάλιστα στη θητεία του ως προπονητής της Sunderland, προσπάθησε να κάνει προπονήσεις μπάσκετ στην ομάδα! Το 2015 παρατήρησε πως η ομάδα είχε αρκετά αμυντικά προβλήματα και θεώρησε πως το πιο σημαντικό από αυτά ήταν ο τρόπος με τον οποίο μάρκαραν οι ποδοσφαιριστές τους επιθετικούς της αντίπαλης ομάδας.


Στην προσπάθειά του να μάθει στην ποδοσφαιρική ομάδα της Sunderland έναν μπασκετικό τρόπο παιχνιδιού, ήρθε σε επαφή με έναν θρύλο του Αγγλικού μπάσκετ (να και όμως υπάρχουν και τέτοιοι), τον Fabulous Flournoy, παίκτη των Newcastle Eagles (της πιο επιτυχημένης ομάδας μπάσκετ στην Αγγλία). Ο Poyet ήθελε να τον φέρει στο προπονητικό κέντρο της Sunderland για να δείξει στους ποδοσφαιριστές του έναν διαφορετικό τρόπο μαρκαρίσματος.


Δυστυχώς, η επιθυμία του δεν έγινε ποτέ και μετά από μόλις έναν μήνα, ο Poyet απολύθηκε από τη Sunderland. Κανένας δε γνωρίζει το εάν οι παίκτες όντως έμπαιναν σε μια πιο "μπασκετική" λογική, αυτό ίσως να ήταν ικανό να βελτιώσει την απόδοσή τους.


Ο Poyet από την άλλη συνεχίζει να αγαπάει το μπάσκετ και μάλιστα χθες βρέθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας προκειμένου να δει το Ελληνικό classico μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Έχοντας κάνει μια καλή αρχή στον πάγκο της εθνικής, εμείς αμφιταλαντευόμαστε για το εάν θα θέλαμε να τον δούμε να περνά μια μπασκετική φιλοσοφία στην ομάδα.


Εσείς τι πιστεύετε;

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page