top of page

Η αποκατάσταση του τάφου του πρώτου επαγγελματία ποδοσφαιριστή


Πόσοι από εδώ έχετε δει το The English Game μέσω της πλατφόρμας του Netflix;


Αν είστε από αυτούς που το έχετε δει, το όνομα Fergus Suter σίγουρα σας θυμίζει πολλά.


Για όσους δεν το έχουν δει, ο Fergus Suter είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία ο οποίος πληρώθηκε κανονικό μισθό από την Blackburn Rovers για να παίξει ποδόσφαιρο το 1880. Μέχρι τότε όλοι οι ποδοσφαιριστές ήταν ερασιτέχνες, συνεπώς ο Suter θεωρείται ο πρώτος ‘’επαγγελματίας’’ ποδοσφαιριστής της ιστορίας.


Μάλιστα η Blackburn τότε παραβίασε τους κανόνες για να τον φέρει από την Darwen FC.

Βλέποντας την σειρά λοιπόν η κυρία Jacqueline McAleese πήγε να επισκεφθεί τον τάφο του Suter, ο οποίος όπως παρατήρησε ήταν εγκαταλελειμμένος και καλυμμένος με γρασίδι.


Τότε επικοινώνησε με την Blackburn η οποία δέχθηκε να πληρώσει για την αποκατάσταση του τάφου του. Η αποκατάσταση μάλιστα έγινε ανήμερα της 135ης επετείου της τρίτης κατάκτησης του FA Cup του Suter απέναντι στην West Brom με 2-0.

O Fergus Suter με την φανέλα της Blackburn


Ο δημιουργός της σειράς Julian Fellowes δήλωσε πως ο τάφος του Suter μπορεί να γίνει ένα είδους βωμού για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής σε ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της ιστορίας του ποδοσφαίρου.


Για την ιστορία ο Fergus Suter αγωνιζόταν ως full back και ήταν γνωστός για τις ασίστ που έβγαζε.


Και χωρίς να πούμε άλλα σπόιλερ θα σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να πιάσετε μία μπύρα και να δείτε το ‘’The English Game’’ μέσα σε ένα ακόμα Σαββατοκύριακο καραντίνας🍺

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page