top of page

Η Ashington AFC χτίζει την φήμη της στην Αφρική!




Ένας από τους ιστορικότερους συλλόγους της Βορειοανατολικής Αγγλίας και την περιοχή της Northumberland δίνει χαρά σε μικρούς ήρωες πολλά χιλιομέτρα μακριά από την βάση της.


Η Ashington AFC δώρισε μέρος από τον παλιό της εξοπλισμό σε μερικά χωρία στην Γκάμπια. Ο σύλλογος προσεγγίστηκε από έναν παλιό της οπαδό στην Αφρική για να μάθει αν έχει παλαιότερο υλικό από εμφανίσεις, παπούτσια, μπάλες και αν επιθυμούσε να τα δωρίσει σε κάποια χωριά της χώρας. Η ομάδα ανταποκρίθηκε με χαρά και έστειλε το υλικό.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Brian Shotton δήλωσε για αυτήν την πράξη της ομάδας:


Κάθε δύο χρόνια, αλλάζουμε την εμφάνιση της ομάδας. Αποφασίσαμε να δωρίσουμε υλικό που δεν χρησιμοποιούμε πλέον για έναν αξιόλογο σκοπό. Είναι υπέροχο να βλέπουμε νέους να φορούν την φανέλα της ομάδας μας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που κάναμε κάτι τέτοιο, αλλά, είναι κάτι που θα κοιτάξουμε να ξανακάνουμε στο μέλλον όταν ανανεώσουμε τις εμφανίσεις μας.Είναι καλύτερο από το να παραμένουν σε ένα ντουλάπι στον σύλλογο.

Είμαστε περήφανοι για όσα κάνουμε στην κοινότητα. Όμως το ποδόσφαιρο είναι μια παγκόσμια γλώσσα.


Το να στείλουμε κάτι στη Γκάμπια, που χρειάζεται την βοήθεια μας ήταν κάτι σημαντικό για εμάς, μας έδωσε μεγάλη χαρά που φορέσαν τις εμφανίσεις μας.

Ήταν κάτι πολύ σημαντικό που φόραγαν την εμφάνιση μας ως ομάδα και όχι μεμονωμένα. Αυτό θα βοηθήσει την φήμη της ομάδας στην Γκάμπια.”


Ο σύλλογος είναι έτοιμος για τη νέα του σεζόν στη Northern League Division One(9ο επίπεδο στην Αγγλική πυραμίδα), ελπίζοντας ότι φέτος θα γίνει κανονικά και ότι δεν θα υπάρχει ξανά κάποια διακοπή λόγο της πανδημίας του κορονοϊού.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page