top of page

H Bohemians FC για την κλιματική αλλαγή



Για την Bohemians FC τι να πρωτοπείς… Ίσως η ομάδα με την μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σε κοινωνικά θέματα παγκοσμίως και πάντα τους βγάζουμε το καπέλο.


Άλλη μία τέτοια ιστορία έχουμε και σήμερα. H ομάδα από την Ιρλανδία λοιπόν αυτή τη φορά έγινε η πρώτη ομάδα στον κόσμο η οποία ανακοίνωσε μία μεταγραφή όχι παίχτη αλλά υπεύθυνου για την κλιματική αλλαγή ή όπως τιτλοφορείται ‘’Climate Justice Officer’’.

Το όνομα αυτού Sean McCabe ο οποίος είχε δημοσιεύσει ένα report στο οποίο ανέλυε πως οι τοπικές κοινότητες μπορούν να βοηθήσουν προς την αποφυγή της κλιματικής αλλαγής. Αυτό το report είδαν και οι Bohemians και τον δέχθηκαν αμέσως στην οικογένεια τους.

Σύμφωνα με επίσημες έρευνες εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα από πλημμύρες το 1/4 των αγγλικών γηπέδων μέχρι το 2050.

Όπως πολύ σωστά λέει ο McCabe δεν υπάρχει εμβόλιο για την κλιματική αλλαγή και για αυτό πρέπει όλοι μας να δράσουμε.


Οι Bohemians έχουν βάλέι ως στόχο να γίνουν ένα ‘’zero-waste club’’ και να έχουν παντού ανακυκλώσιμα υλικά. O McCabe εξηγώντας πως οι ομάδες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην κλιματική αλλαγή ανέφερε πως η χρήση φωτοβολταικών πάνελ στην οροφή των γηπέδων (όπως πχ κάνει η Βέρντερ Βρέμης) και η αξιοποίηση αυτής της ενέργειας όχι μόνο για την ομάδα αλλά και για τα περίχωρα του γηπέδου είναι ένας πολύ έξυπνος και αποδοτικός τρόπος.


Το γήπεδο της Βέρντερ Βρέμης με τα φωτοβολταϊκά πάνελ

Επιπλέον ένας ακόμα τρόπος και μία ακόμα ομάδα-μοντέλο για την κλιματική αλλαγή όπως αναφέρει είναι και η Hibernian η οποία έχει καταφέρει όλη η ενέργεια που χρησιμοποιεί να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Επιπλέον οι Hibs έχουν καταργήσει κάθε είδους πλαστικό στο γήπεδο τους.


Αυτά είναι ενδεικτικά παραδείγματα του πως το ποδόσφαιρο μπορεί να βοηθήσει σε ένα τόσο σημαντικό θέμα και η αλήθεια είναι πως ελπίζουμε και οι μεγάλες ομάδες να ευαισθητοποιηθούν πολύ σύντομα μιας και το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι το μέλλον αλλά το παρόν. Ο McCabe θα μπορούσε να τους δώσει έξυπνες ιδέες... ίσως λίγο εξυπνότερες από την Super League...


Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page