top of page

H έχθρα Αγγλίας - Ουαλίας στα γήπεδα της League Two



Η αντιπαλότητα μεταξύ Αγγλίας και Ουαλιας δεν είναι κάτι κρυφό. Ειδικά όσοι παρακολουθείτε το τρέχον Παγκόσμιο Κύπελλο θα το καταλάβατε από τις αντιδράσεις των φιλάθλων στο μεταξύ τους ματς. Ένα όμως ακόμα παράδειγμα αυτής της «έχθρας» είναι και η σημερινή μας ιστορία.

Το Σάββατο στις 17:00 είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το ματς μεταξύ Newport County και Doncaster στην έδρα της πρώτης. Το Newport είναι πόλη της Ουαλίας και η απόσταση μεταξύ των δυο πόλεων είναι 300 χλμ. . Όπως καταλαβαίνετε, με το ματς της Εθνικής Αγγλίας απέναντι στην αντίστοιχη της Γαλλίας να είναι στις 21:00 είναι πρακτικά αδύνατο να προλάβουν οι φιλοξενούμενοι Άγγλοι φίλαθλοι να επιστρέψουν στο Doncaster και να δουν το παιχνίδι στο σπίτι τους.


Η διοίκηση της Doncaster γνωρίζοντας την υψηλή πιθανότητα του να συνέβαινε αυτό, είχε ζητήσει εδώ και ένα μήνα την αλλαγή διεξαγωγής του αγώνα για τις 14:30, κάτι το οποίο μάλιστα ζήτησε και την Δευτέρα που μας πέρασε. Με αυτό τον τρόπο οι φίλαθλοι της θα προλάβαιναν να επιστρέψουν για την έναρξη του αγώνα. Η απάντηση που έλαβε όμως ήταν αρνητική και έτσι όσοι αποφασίσουν να κάνουν το ταξίδι, θα αναγκαστούν να χάσουν το πρώτο ημίχρονο της Εθνικής τους ομάδας.


Το ακραίο της υπόθεσης; Την προηγούμενη εβδομάδα η Newport είχε συμφωνήσει με την Crewe την αλλαγή ώρας για το παιχνίδι τους λόγω του πιθανού αγώνα της Εθνικής Ουαλίας στους 16 του Μουντιάλ.


Όπως εύκολα καταλαβαίνετε και όπως μάλιστα υπονόησε και στην ανακοίνωση της η Doncaster, ο πραγματικός λόγος που δεν έγινε αυτή η αλλαγή είναι η «αγάπη» των Ουαλών για τους γείτονες τους. Και μετά από όλο αυτό θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσοι από τους φιλάθλους θα βάλουν την ομάδα τους πάνω από έναν προημιτελικό της Εθνικής Αγγλίας.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page